Legalább 5 okod van rá, hogy informatikát tanulj az egyetemen

4 perc olvasás
Legalább 5 okod van rá, hogy informatikát tanulj az egyetemen

Ha eddig azt hitted, hogy az informatika unalmas, rossz helyről szereztél információt, az informatikus szakemberek munkája és tudása ugyanis a folyamatosan fejlődő digitális világunk nélkülözhetetlen mozgatórugója. Ma már szinte nincs olyan iparág, amelyben ne lennének jelen, az informatikusok a munkahelyi közösségek központi szereplői, akikre a különböző szervezetek és vállalatok egységei bátran támaszkodnak, és akik sokszor hidat képeznek a bitek világa és munkatársaik szakterületei között. Ráadásul rengeteg olyan szakma jelent meg a munkaerőpiacon, amely az elmúlt öt évben még szinte teljesen ismeretlen volt. De miért éri meg IT szakot választanod?

 • Különböző szakmai lehetőségek, karrierutak és specializációk széles választéka válik elérhetővé számodra
  Webfejlesztő, szoftvermérnök, programozó, szoftvertervező, webdesigner – ez csupán néhány főbb terület, amelyek közül egy informatikus válogathat, de a teljes lista ennél jóval hosszabb. Sebészorvosok számára tennéd lehetővé, hogy több száz kilométerről végezhessenek el sürgős műtéteteket robotkar irányításával? Esetleg egy multinacionális nagyvállalat ellen irányuló hackertámadást védenél ki kiberbiztonsági szakértőként? Informatikusként ezt is megteheted.
 • Folyamatos megújulásban lesz részed
  Számos szakmával ellentétben egy IT szakember számára nincs két ugyanolyan év. Az ágazat fénysebességgel fejlődik, a robotizáció és az automatizálódás iránya és mértéke határozza meg a vállalatok jövőjét és ebben igazi úttörő szerepe van az informatikusoknak.
 • Azonnali munkalehetőségek várnak az egyetemről kilépve
  Informatikai végzettséggel rekordidő alatt találsz majd munkahelyet, ráadásul bőven válogathatsz majd a lehetőségek közül. A munkaerőpiac extrém sebeséggel veszi fel a pályakezdőket, de ha új kihívások elé néznél, a munkahelyváltás még ennél is gyorsabb lesz, hiszen addigra már kellő munkatapasztalattal is rendelkezel.
 • Anyagi biztonságot teremthetsz magadnak már a kezdetektől fogva
  A fizetések pozícióktól függően változnak, de nem ritka, hogy a kezdőfizetések fél millió forint körül mozognak a fejlesztők és programozók körében. Néhány éves munkatapasztalattal, és némi rátermettséggel hamar vezetői pozícióban találhatod magad, ahol már gyakoriak a millió feletti fizetések is.
 • Szabadúszóként vagy saját céget irányítva is sikeres lehetsz
  Alkalmazottként bővelkedni fogsz a lehetőségekben és kiszámíthatóak lesznek a mindennapok, de ha még több szabadságra vágysz, belekezdhetsz egy vállalkozásba is. Ebben az esetben nem kell a munkáltató igényeihez alkalmazkodnod és a munkaidődről is te döntesz, ugyanakkor talpraesettségre és nagyfokú önállóságra is szükséged lesz. Ha van érzéked az üzlethez, jól kommunikálsz és szívesen egyeztetsz leendő ügyfelekkel, akkor vállalkozóként egy tejesen új világ nyílhat meg előtted.

Február 15-ig 9 budapesti és 14 vidéki egyetem 4 informatikai alapképzése közül választhatsz:

A mérnökinformatikus szakot azoknak a diákoknak érdemes választaniuk, akiket érdekel a rendszerinformatika, a robotika vagy a hálózatépítés, míg a programtervező informatikus szak inkább a szoftverfejlesztés, weblapfejlesztés, grafika és multimédia iránt érdeklődőknek ad biztos tudást. Azok számára, akiket nem csupán az informatika, de a gazdaság és a statisztika területe is vonz, a gazdaságinformatikus szak a legjobb választás, az üzemmérnök-informatikus szakon pedig a rendszerinformatika és a hálózatépítés kihívásairól tanulhatnak a diákok.

Az informatikai továbbtanulással kapcsolatos további információkért látogass el a programozdajovod.hu és a felvi.hu oldalra!


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!