A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra olyanok jelentkezhetnek, akik külföldi egyetemen szeretnének tovább tanulni. A támogatás a felvételi vizsgát és a kiutazás költségeit fedezi. A határidő december 22.

hirdetés

A Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogramra olyanok jelentkezhetnek, akik a pályázati kiírásban megjelölt 66 külföldi egyetem egyikére, alap- vagy mesterszakra szeretnének felvételizni, és 17-23 év közöttiek. A támogatás a felvételi vizsgára való kiutazás, biztosítás, szállás, ott-tartózkodás és a felvételi vizsga költségét fedezi. Európán belül legfeljebb két napra kérhető szállás- és megélhetési költség, más ország esetében legfeljebb három napra.

Az Európai Unión belüli egyetemekre történő jelentkezés esetén legfeljebb 200 ezer forintot kaphattok, az Egyesült Királyságba 400 ezer forintos támogatást, távolabbi országokba történő jelentkezés esetén – mint például az Amerikai Egyesült Államok – 600 ezer forintot, Ausztráliába pedig 700 ezer forintot nyerhettek el. Az ösztöndíj keretösszege 18 millió forint.    

Egy jelentkező három felvételi eljárásra adhat be pályázatot, a vizsgának pedig 2019. december 1. és 2020. március 31. között kell történnie. A pályázatról itt olvashattok részletesen.

Forrás: Eduline