Péntekig jelentkezhetnek a központi írásbelire a középiskolába felvételizni készülő általános iskolások. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg kívánják írni – írja az Oktatási Hivatal.

hirdetés

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2020/2021-es tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 434 középiskola (64%) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

Ezeknek az iskoláknak, illetve feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon – írja az Oktatási Hivatal.

Az írásbeli felvételi vizsgát január 18-án írják a diákok. Arról, hogy hogyan kell jelentkeznetek, hol találjátok a vizsgaszervező iskolák listáját, milyen feladatokra számíthattok az írásbelin és hogyan készülhettek rá, itt olvashattok:

hirdetés

Forrás: Eduline