Hirdetés

Középiskolai felvételi: minden infó a vizsgára és az iskolákba való jelentkezésről

A központi írásbeli felvételire vizsgára, illetve a középiskolákba való jelentkezés nem váltja ki egymást. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, határidőket és linkeket.

Hirdetés

December 6-ig kell jelentkezniük a központi írásbeli felvételi vizsgára azoknak a diákoknak, akik olyan középiskolába jelentkeznek, amely az írásbeli eredményét is figyelembe veszi. A jelentkezést bármelyik vizsgaszervező középiskolába be lehet nyújtani, attól függetlenül, hogy később felvételizik-e az intézménybe a tanuló. A vizsgát január 18-án írják a diákok: a jelentkezési lapról és a vizsgaszervező iskolák listájáról itt találtok információt.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatójában felhívja a figyelmet: ez a jelentkezési lap csak az írásbeli vizsgára vonatkozik, a középfokú iskolákba való jelentkezéshez másikat kell majd használni. A 8. évfolyamos diákok esetében a jelentkezési lapok, illetve az összes megjelölt iskolát és tanulmányi területet tartalmazó tanulói adatlap kitöltését az általános iskola szervezi meg.

A hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők esetében a dokumentumok előállításában közreműködhet az általános iskola, de a szülő egyénileg is intézheti a jelentkezési lapok és a tanulói adatlap kitöltését a KIFIR felületén. A külföldi iskolába járó diákok szüleinek önállóan kell intézniük a jelentkezést. Ezekkel kapcsolatban 2020. január első felében hoznak nyilvánosságra további információkat. A középiskolákba való jelentkezés határideje február 19.

A 2020-as középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!