A középiskolákba jelentkezés végleges határideje csak 2020-ban lesz, azonban a központi felvételire már idén jelentkezni kell. Miért fontos már most végiggondolni, hogy melyik középiskolát fogja választani a felvételiző?

hirdetés

A központi felvételi vizsga nem mindegyik középiskolába való bekerüléshez feltétel. Azonban ahova igen, muszáj teljesíteni ezt a vizsgát is. Ezért, ha olyan iskolában gondolkoztok, ahol központi felvételi van, de mégsem vagytok benne biztosak, hogy első helyen vagy egyáltalán tényleg megjelölnétek-e az adott intézményt – hiszen még idő is bőven van a jelentkezésig -, inkább jelentkezzetek a központi felvételire, minthogy később derüljön ki, nem vettek részt a vizsgán.

Ugyanis a központi felvételi és az arra való jelentkezés megelőzi a felvételi jelentkezést. Így utólag, még az eredmény fényében is össze tudjátok állítani a kiválasztott iskolák sorrendjét abban az esetben, ha több olyan intézménybe jelentkeztek, ahová nehezebb bekerülni, vagy éppen nem központi felvételi működik.

hirdetés

A központi felvételi feladatlapjait 2020. január 18-án írják majd a felvételizők, erre december 6-áig lesz lehetőség jelentkezni, a többi szabályról itt olvashattok. A vizsgát egyébként bármelyik vizsgaszervező középiskolában meg lehet írni – ezek listáját november 15-én teszik majd közzé.

Forrás: Eduline