Hirdetés

Középiskolai felvételi kisokos: mi az a KIFIR és kiknek kell használniuk?

Hamarosan kezdődik a középiskolai jelentkezési időszak. A legfontosabb szabályokról, határidőkről már sokszor írtunk. Most összeszedtük a legfontosabb infókat a KIFIR-rendszeréről.

Hirdetés

Ahogy korábban már írtunk róla, a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkező diákok a felvételi ügyeket önállóan – az általános iskola közreműködése nélkül – is intézheti, ezért érdemes alaposan átolvasni a legfontosabb információkat.

A jelentkezéshez a szülőknek pedig a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program felületét kell majd használnia, tehát azoknak, akik egyénlieg fognak jelentkezni, jól kell ismernük ezt a rendszert is. 

De mi is az a KIFIR?

Az Oktatási Hivatal egységes beléptető felületet alakított ki KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer néven – írja a hivtal.

Az egységes felület célja, hogy mind a szülők és jelentkezők egy helyen értesülhessenek a felvételi eljárást érintő aktuális hírekről teendőkről és határidőkről. Itt már most megtalálhatjátok a felvételi fontosabb dátumainak, szabályainak és feltételienke listáját.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!