Hamarosan közzéteszik a középiskolák a 2020-as felvételi tájékoztatójukat, amelyben azt is meghatározzák, hogy figyelembe veszik-e a központi írásbeli felvételi vizsgát – ezt januárban írják majd meg a diákok. A felkészülés során érdemes megoldani az előző évek feladatlapjait – mutatjuk, hol találjátok őket.

hirdetés

A középiskolai felvételi során a középfokú iskolák háromféle módon rangsorolhatják a jelentkezőket: vagy csak az általános iskolai tanulmányi eredményeket veszik figyelembe, vagy a tanulmányi eredményeket és a központi írásbeli felvételi pontszámát, vagy a tanulmányi eredményeket, a központi írásbeli vizsga és a szóbeli eredményeit. A pontszámítási szabályokról itt olvashattok részletesen.

Azoknak a diákoknak, akik olyan középiskolába jelentkeznek, amely figyelembe veszi a központi írásbeli felvételi pontszámát, december 6-ig kell jelentkezniük a vizsgára, és január 18-án írják majd. Az írásbeli felvételin egy magyar nyelvi és egy matematika feladatlapot kell megoldani. A vizsgáról, a feladatokról és a témakörökről itt találjátok cikkünket.

A felkészülés legjobb módja az, ha megoldjátok a korábbi évek feladatlapjait: ezeket – a megoldókulcsokkal együtt – itt, az Oktatási Hivatal honlapján találjátok.

A kiválasztott középiskolákba február 19-ig kell jelentkezni: a részleteket itt találjátok, a felvételi összes dátumát pedig itt nézhetitek meg. A középiskolai felvételiről szóló összes cikkünket itt olvashatjátok.

hirdetés

Forrás: Eduline