Hirdetés

Középiskolai felvételi: felkészülés a vizsgára, mintaórák a nyílt napon

Egyre közeledik a középiskolai felvételi, egyes iskolák már közzétették a nyílt napjaik időpontjait is. Miért érdemes elmenni, és hogyan készülhetnek a diákok a felvételire?

Hirdetés

Általában november első két hetében van lehetőségük ellátogatni az általános iskolás diákoknak azokba a középiskolákba, ahová jelentkezni szeretnének a felvételi során. Vannak intézmények, ahol több turnusban (akár későbbi, decemberi időpontokra) szervezik a nyílt napokat. Ha körvonalazódott már, hogy melyik tanuló melyik középiskolát választaná, érdemes részt venni ezeken a nyílt napokon.

A szülők és a jelentkezők órákat látogathatnak, megnézhetik az iskolát belülről, a tantermeket, a sportlétesítményeket, valamint tájékoztató előadásokat hallgathatnak meg. Ilyenkor akad lehetőség beszélgetni az ott dolgozó pedagógusokkal is, egyszóval felmérhetik, hogy az, ahol tovább szeretnétek tanulni, szimpatikus-e számukra, el tudják-e ott képzelni a következő éveket.

Menetrend

A középfokú iskolák, kollégiumok október 20-áig fogják közzétenni a felsőoktatási tájékoztatójukat. A hónap végéig pedig tájékoztatják a diákokat a felvételi eljárás menetéről. A központi írásbeli vizsgákat 2020. január 18-án írják majd a felvételizők, a jelentkezés maga pedig a jövő év elején zajlik majd.

Sok diák középiskolai felvételi előkészítőn veszt rész, annak érdekében, hogy biztosra menjenek az év eleji vizsgán. A hagyományos felkészítő kurzusok a hónap elején elindultak, ezekért tantárgyanként 20-30 ezer forintot kell fizetni. Ennél valamivel olcsóbbak az online felkészítő tanfolyamok, amelyeknek elkezdése sem kötött határidőhöz. 15-20 ezer forintért lehet előkészítő kurzust vásárolni, amelynek tananyaga – a hagyományos előkészítőhőz hasonlóan – 12 hetes időintervallumra osztható.

A középiskolai felvételiről még többet itt olvashattok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!