Hirdetés

Középiskolai felvételi: ezt a három dátumot tartsátok észben

2 perc olvasás
Középiskolai felvételi: ezt a három dátumot tartsátok észben

Hamarosan véget ér az év, előtte azonban akad még néhány teendőtök, ha idén felvételiztek a középfokú oktatásba. Mutatjuk őket.

Hirdetés

November 15.

Az Oktatási Hivatal ezen a napon teszi közzé a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező gimnáziumok jegyzékét. A központi írásbeli vizsgát az ország bármelyik vizsgát szervező intézményében megírhatjátok, nem feltétlen kell abban az iskolában vizsgáznotok, ahová szeretnétek bekerülni.

November 30.

A központi írásbeli felvételi vizsgára eddig a napig jelentkezhettek közvetlenül abban a vizsgát szervező intézményben, ahol szeretnétek azt megírni.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a központi írásbeli vizsgára jelentkezés nem „váltja ki” a középfokú iskolákba történő jelentkezést. Arra külön kell majd jelentkeznetek legkésőbb 2024. február 21-ig.

December 8.

Eddig a napig pályázhattok az Arany János Tehetséggondozó Programba.

Hirdetés

„Az Arany János Tehetséggondozó Program keretében lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek olyan középiskolákban, kollégiumokban tanuljanak, nevelődjenek, amelyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést” – szerepel a program tájékoztatójában.

A tehetséggondozó programról ebben a cikkünkben olvashattok el mindent:

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!