Hirdetés

Középiskolai felvételi: a héten értesít az OH az eredményekről

2 perc olvasás
Középiskolai felvételi: a héten értesít az OH az eredményekről

Bár a központi felvételi vizsga sokatok számára már lezajlott, még mindig nem dőlhettek hátra, hiszen bőven lesznek teendőitek a következő időszakban is.

Hirdetés

A középiskolai felvételi eredményekről 2024. február 9-én értesítenek titeket az Oktatási Hivatal által meghatározott módon, ezzel együtt pedig az Arany János Tehetséggondozó Programra és az Arany János Kollégiumi Programra jelentkezők is megkapják a pályázatuk eredményét.

A diákok tanulói jelentkezési lapjait az általános iskolák február 21-ig továbbítják a kiválasztott középiskoláknak. Eddig a napig kell összeállítanotok tehát azoknak az iskoláknak a listáját, ahová szeretnétek bekerülni, az első helyen értelemszerűen azzal az intézménnyel, amit a legjobban szeretnétek.

Ha ez egy olyan középiskola, ami a központi írásbeli felvételi mellett szóbeli felvételi vizsgát is szervez, azokat március 4-20. között kell megtartaniuk. Azt, hogy az általatok megjelölt iskolákban kérnek-e ilyet, az intézmények felvételi tájékoztatóiban nézhetitek meg. A szóbeli vizsga egyébként a felvételi összpontszámotok legfeljebb 25 százalékát adhatja.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!