Hirdetés

Középiskolai felvételi 2024: így tudtok 6 vagy 8 osztályos gimnáziumba jelentkezni

2 perc olvasás
Középiskolai felvételi 2024: így tudtok 6 vagy 8 osztályos gimnáziumba jelentkezni

A kiszemelt 6 vagy 8 osztályos gimnáziumokba február 21-ig ezen az oldalon tudtok jelentkezni.

Hirdetés

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a 6 és a 8 osztályos gimnáziumba felvételiző diákok egyénileg adhatják le a jelentkezésüket a KIFIR rendszerén keresztül. Ahhoz, hogy a tanulói adatlapot, és több intézmény esetén a jelentkezési lapokat be tudjátok küldeni, regisztrálnotok kell.

A regisztrációhoz használhatják a szüleitek az ügyfélkapujukat. Ebben az esetben a felvételi dokumentumok továbbítása kizárólag a programfelületen történik, így tanulói adatlapot és a jelentkezési lapot nem kell kinyomtatnotok, postára adnotok . A jelentkezés véglegesítéséhez szükség van minden olyan dokumentumra (például bizonyítvány másolatára, a központi felvételi értékelő lapjára), amit a felvételihez az adott középiskola kér.

Ha nincsen a születeiknek ügyfélkapuja, akkor az adatok véglegesítését követően a programban előállított felvételi lapokat ki kell nyomtatni, alá kell írni és legkésőbb február 21-ig postára kell adni.

A középiskolai jelentkezési lapokat mindig az adott középiskolákba kell eljuttatnotok. Ne felejtsétek el, hogy ebben az esetben a felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumokat vagy azok másolatát is csatolni kell a levélhez.

Hirdetés

A tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatal győri központjába kell elküldenetek erre a címre: Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!