Hirdetés

Középiskolai felvételi 2024: ezen az oldalon tudtok jelentkezni

3 perc olvasás
Középiskolai felvételi 2024: ezen az oldalon tudtok jelentkezni

Február 21-ig lehet jelentkezni a középiskolákba. Mutatjuk, ezt milyen felületen és hogyan tehetitek meg.

Hirdetés

A középfokú felvételi során a nyolcadikosok felvételi lapjait (tanulói adatlap és jelentkezési lapok) az általános iskolák töltik ki, így nektek plusz teendőtök nincsen. Azonban a 6 vagy 8 osztályos gimnáziumba jelentkezők esetében a szüleitek segítségével, az általános iskola közreműködése nélkül is beadhatjátok a jelentkezéseteket a KIFIR Középfokú felvételi információs rendszer segítségével, amit ezen a linken érhettek el.

A legfontosabb tudnivalók a 2024-es középiskolai felvételiről
  • Középiskolai felvételi: tudnivalók, dátumok, határidők a központi írásbeli után
  • Középiskolai felvételi 2024: itt vannak a legfontosabb időpontok
  • Érettségi statisztikák, középiskolai rangsor – ezek segíthetnek a megfelelő középiskola kiválasztásában, ha felvételi előtt álltok
  • Itt nézhetitek meg, hogy sikerültek az érettségik a középiskolákban, ahová jelentkeznétek
  • Középiskolai felvételi 2024: a korábbi évek ponthatárait hol lehet megnézni?
  • Középiskolai felvételi 2024: itt nézhetitek meg a korábbi évek feladatlapjait

Mi az a KIFIR?

A KIFIR célja, hogy szülők, jelentkezők, és a KIFIR programrendszer moduljainak intézményi felhasználói egy helyen értesülhessenek a felvételi eljárással kapcsolatos hírekről teendőkről és határidőkről.

Hogyan kell a KIFIR-ben jelentkezni középiskolába?

A rendszerbe a szüleitek ügyfélkapuval vagy anélkül is be tudnak jelentkezni.Ügyfélkapus azonosítás esetén a felvételi dokumentumok továbbítása kizárólag a programfelületen történik, így tanulói adatlapot és a jelentkezési lapot nem kell kinyomtatnotok, postára adnotok . A jelentkezés véglegesítéséhez szükség van minden olyan dokumentumra (például bizonyítvány másolatára vagy a központi felvételi értékelő lapjára), amit a felvételihez az adott középiskola kér. Hogy pontosan milyen dokumentumokra van szükség, azt a középiskola felvételi tájékoztatójából tudjátok megnézni.

Hirdetés

Ügyintézés a KIFIR-ben ügyfélkapu nélkül

Ha nincsen a születeiknek ügyfélkapuja, akkor az adatok véglegesítését követően a programban előállított felvételi lapokat ki kell nyomtatni alá kell írni és legkésőbb február 21-ig postára kell adni.

A középiskolai jelentkezési lapokat mindig az adott középiskolákba kell eljuttatnotok. Ne felejtsétek el, hogy ebben az esetben a felvételi jelentkezéshez szükséges dokumentumokat vagy azok másolatát is csatolni kell a levélhez.

A tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatal győri központjába kell elküldenetek, amelynek címe: Oktatási Hivatal 9001 Győr, Pf. 694.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!