Hirdetés

Kiszel Tünde és társai – ezért ne a Gyakorikérdésekről készülj az érettségire

3 perc olvasás
Kiszel Tünde és társai – ezért ne a Gyakorikérdésekről készülj az érettségire

Összegyűjtöttük a legidiótább érettségivel kapcsolatos kérdéseket – csak hogy oldjuk kicsit a magyarérettségi utáni feszültséget, ha van.

Hirdetés

„Gyűjtsük össze a 2023 májusi történelemérettségi esszétémák pletykáit! Kinek milyen infója van?”- tette fel a kérdést valaki a Gyakorikérdések.hu-n. Választ nem kapott, csak trollkodást:

Kiszel Tünde munkássága, a naptárévszámokat bemagolnám.

Ha valaki kicsit bővebben készülne a töriérettségire, akkor annak a következő cikket ajánlanánk figyelmébe:

Pénteken volt, aki pánikolni kezdett: „SOS! Mit tanuljak történelem írásbeli érettségire, ha még semmit sem tanultam? Nem viccelek, semmit sem tanultam és az iskolából sem maradt meg semmi. Mit nézzek át, hogy legalább kettes legyen? Bármi tipp?” Az illető kapott hasznos válaszokat: volt, aki az atlaszt ajánlotta figyelmébe, más az órán írt vázlatait (bár azzal kapcsolatban vannak kételyeink, hogy az illetőnek, ha ilyen kérdést tesz fel, vannak-e egyáltalán vázlatai). Viszont őt is volt, aki trollkodni kezdte: „nem tudom, melyik nap lesz, de az biztos, hogy nem hétfőn. Úgyhogy még van időd elolvasni a négy év tankönyveit, hogy legalább valami fogalmad legyen a dologról”. A válasz hiába rendkívül optimista, mert a valóság ennél jóval kiábrándítóbb: négy év nem tanulását lehetetlen megúszni néhány nap biflázással.

Akadt, akire késő éjjel jött a frász, szintén a töri miatt. „Töriből nem tudok sok mindent, csak ma kezdtem el átnézegetni a témákat. Szerintetek atlasz segítségével kb. mennyi százalékot (sic!) lehet elérni alapos felkészülés nélkül?” – kérdezte. A válaszadók őt is nyugtatni igyekeztek: „ha eljutottál az érettségiig, akkor meglesz a kettes” – írta valaki.

Hirdetés

Mást az informatika ejtett kétségbe. „Szerintetek ha holnap elkezdek, fel tudok készülni infó érettségire? Jelentkeztem, és hát van egy-két… igazából nagyon sok, ami nem megy és gondoltam, net alapján felkészülök majd” – írta ezt szombaton. Ő nem kapott bátorítást: „bármi lesz, nem érdemled meg az érettségit, az azért elég egyértelmű remélem” – írta neki valaki.

Minden cikkünket az érettségiről ide kattintva éritek el:

A hétfői magyarérettségit pedig ebben a közvetítésünkben köevtjük percről percre:

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!