Összeszedtük a legfontosabb szabályokat az idei keresztféléves felvételi kapcsán arról, kiknek kell fizetniük az eljárásért vagy a felvételi vizsgákért.

Ahogy arról már korábban írtunk, a felvételi eljárásban mindenkinek három képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőség. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Az esetleges kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje a felvételi jelentkezési határidő, vagyis 2019. november 15.

hirdetés

Ha a kiegészítő eljárási díjat részben vagy egyáltalán nem fizetitek be, a tartozás összegének megfelelő számú jelentkezési helyet (a 2019. november 15-i állapot szerint) zárnak ki. A jelentkezési helyek közül az utolsó megjelölt hellyel kezdődik a kizárás – teszi hozzá a tájékoztató.

Külön eljárási díj is lehet

A felsőoktatási intézmények, amennyiben pályaalkalmassági, gyakorlati, illetve mesterképzésben felvételi vizsgát tartanak, ezért külön eljárási díjat kérhetnek, amelyet a felsőoktatási intézményhez kell befizetni. A befizetés módjáról, határidejéről az érintett az intézménytől kap tájékoztatást (általában a vizsgabehívóban).

hirdetés

A külön eljárási díj összegét és befizetési határidejét itt nézhetitek meg.

Forrás: Eduline