Január 1-jén megváltozott a béren kívüli juttatások szabályozása, ezzel a korábbi, kedvező adózású iskolakezdési támogatás lehetősége is megszűnt.

A Privátbankár a Mazars tájékoztatója alapján azt írja, a hatályos szabályok már nem teszik lehetővé, hogy az iskolakezdési támogatás kedvezményes adózású cafeteriaelem legyen.

hirdetés

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy dolgozó sem kaphat támogatást az iskolakezdéshez, de a munkavállalónak – ha ad ilyet – vállalnia kell a támogatáshoz kapcsolódó, jelentősen megnövekedett költségeket.

A 2019-es adóévben az iskolakezdést a munkáltató például adhat maximum bruttó 14 900 forintos utalványt ajándék címén, de akkor sem esik el a szülő az iskolakezdési támogatástól, ha a munkáltató arányosan megemeli a munkavállaló bérét, vagy egyszeri pénzbeli „bónuszt” épít be a juttatási rendszerébe.

De arra is van lehetőség, hogy tetszőleges értékű utalvány formájában biztosít a munkáltató iskolakezdési támogatást, és annak nettó összegét „felbruttósítva” kezeli a dolgozó havi bérszámfejtésében.

Forrás: Eduline