Hirdetés
Hirdetés

Kik jelentkezhetnek pótfelvételin? Itt vannak a szabályok

2 perc olvasás
Kik jelentkezhetnek pótfelvételin? Itt vannak a szabályok

A 2020-as év a pótfelvételin is hoz majd változásokat, bár még konkrét részletekről nem, azért a jelentkezés szabályairól lehet tudni.

Hirdetés

Bár ahogyan az korábban kiderült, az idei pótfelvételi más lesz, mint az eddigiek: az elmúlt évektől eltérően több, állami ösztöndíjas képzési területre is lehet majd jelentkezni. Ettől függetlenül azonban, fontos, hogy tudjátok, hogy csak abban az esetben élhettek ezzel a felvételi lehetőséggel, ha az idei általános felvételire egyáltalán nem jelentkeztetek, vagy egyetlen szakra sem kerültetek be sikeresen.

Ahogyan azt a korábbi évekből tapasztaltuk, néhány napon belül megnyithatják a pótfelvételi jelentkezési felületet is. Valószínűleg augusztus elejéig lehet majd jelentkezni valamely pótfelvételin meghirdetett képzésre, a pótfelvételi döntés pedig augusztus 20-a után várható. Amint kiderülnek a pontos infók, írni fogunk róla.

A hagyományos felvételi véget ért, ősztől 68 112-en kezdhetik el a felsőfokú tanulmányaikat – ez több mint tízezerrel kevesebb a tavaly felvettek számánál.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!

Ez is érdekelhet még:
Kertész Imre, Nobel-díjas magyar író
Kertész Imre: Sorstalanság

Kertész Imre életrajza: 1929. nov. 9-én született Budapesten. 1944.ben Auschwitzba deportálták, majd Buchenwaldba. 1945-ben tért vissza Magyarországra, majd fizikai munkásként...

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén?

Mit ért két kitérő egyenes hajlásszögén? Két kitérő egyenes hajlásszöge a tér egy tetszőleges pontján átmenő, és az adott egyenesekkel...

Close