Hirdetés

Kidobott egy kutyát az iskola udvaráról, a tankerület szerint a gyerekeket védte

2 perc olvasás
Kidobott egy kutyát az iskola udvaráról, a tankerület szerint a gyerekeket védte

A 10 hónapos tacskó betévedt a gyerekek közé, az iskola tanára pedig kidobta az udvarról – a kommentelők akár ki is rúgatnák az iskolából.

Hirdetés

Elszabadultak az indulatok a kommentszekcióban, miután a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület arról írt Facebookon, hogy egy iskola tanára kidobott egy, az udvarra a gyerekek közé betévedt 10 hónapos tacskót. Az eset után a kutyának eltörött a lába és zúzódott a medencecsontja is – írja az egyesület.

A poszt megjelenése után sokan követelték, hogy adják ki a tanár nevét, van, aki a címére is kíváncsi volt, hogy „meglátogathassa egy pár kedves szó erejéig” – írja a Telex. Volt, aki követeli, hogy rúgják ki az iskolából, mások fel akarják jelenteni, de persze előkerül a kommentekben, hogy össze kéne verni, meg kéne rugdosni. A kommentelők végül kiderítették, hogy melyik makói iskola tagintézménye lehet a meg nem nevezett intézmény, ami egy speciális oktatási hely, Down-szindrómás gyerekek is járnak oda.

A Blikk az ügyben megkereste az iskola vezetőjét, aki közölte, vizsgálatot indítottak, az ügy lezárultáig nem nyilatkoznak. A kérdésben a Klebelsberg Központ is megszólalt, ők azt írták:

„A területileg illetékes Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint 2021. szeptember 7-én a Pápay Endre Általános Iskola és Szakiskolában a gyermekek udvari tartózkodása során egy gazdátlan tacskó, feltehetően kóborállat ment be az udvarra. Az intézménybe sérült gyermekek járnak, akiknek hirtelen közeledésére a kutya nem reagált egyértelműen barátságosan. A pedagógus a helyzet gyors megoldásaként az állatot kézzel megfogva kirakta a kapun, majd azonnal értesítette az intézményvezetőt és a gyepmestert. A pedagógus nem szándékozott ártani a kóbor állatnak, és nyilatkozatban vállalta gyógykezelésének megtérítését.”

Hirdetés

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!