Hirdetés

Kiderült, milyen szabályok vonatkoznak majd az idei érettségikre

2 perc olvasás
Kiderült, milyen szabályok vonatkoznak majd az idei érettségikre

Nyilvánosságra hozta az idei májusi vizsgákra vonatkozó szabályokat, ajánlásokat az Oktatási Hivatal.

A legfrissebb információk szerint a tegnapi kormányülésen nem döntöttek az érettségizőket érintő kérdésekben, pedig múlt héten Orbán Viktor azt mondta, döntés fog születni az esetleges oltásukról is. Így csak gyűlnek a kérdések az idei vizsgákkal kapcsolatban. A jelentkezési lapokat is közzétette az OH, illetve itt vannak a tavaszi vizsgákat érintő járványügyi szabályokat és ajánlásokat. A tegnap megjelent dokumentum alapján 2021-ben is maximum 10-en lehettek majd egy teremben, minimum 1,5 méteres távolság betartásával. Természetesen biztosítani kell az iskolákban a kézfertőtlenítőt.

Hirdetés

Az írásbeli alatt a maszkviselés a vizsgaszervezőknek és a felügyelő tanároknak kötelező lesz, a nektek a vizsga előtt kötelező, az írásbeli vizsga alatt csak ajánlott, de nem kötelező.

A dolgozatok idén is karanténba kerülnek, az OH ajánlásai szerint csomagokat felbontás előtt 24 órára el kell zárni, illetve a beszedés után is egy napra félre teszik majd őket. Persze az iskoláknak most is lesz lehetősége arra, hogy dolgozatok online küldjék el a javítóknak, így a tanároknak nem is kell bemenniük az iskolába.

Idén lesz szóbeli is, de hogyan?

Kézfogás biztosan nem lesz – ahogy azt már megszoktuk, a szóbelik alatt is tartani kell majd a 1,5 méteres távolságot, mind a vizsgán, mind a felkészülés alatt.

Mi lesz a maszkviseléssel? A vizsgabizottságnak és tanároknak a szóbelin is kötelező lesz a maszkviselés. Nektek az iskolában, a várakozás alatt kötelező, a felkészülés alatt csak ajánlott, a szóbeli alatt pedig nem kötelező.

Hirdetés

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!