Gyenge volt a kézmosó szappan, így kerülhetett szalmonella a majonézbe a hajdúsámsoni iskola főzőkonyháján – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek délutáni Híradójában a szeptemberi fertőzés ügyében indított vizsgálat eredményéről.

hirdetés

Azt mondták: az egyik ott dolgozó kezéről juthatott a baktérium az ételbe. A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal a Cívishír nevű hírportált arról tájékoztatta, hogy a vizsgálat szerint a konyhán használt szappan fertőtlenítő hatása nem felelt meg az előírásoknak. A termék gyártója ellen eljárás indult – hangzott el a híradóban.

Emlékeztettek: szeptemberben a hajdúsámsoni iskola menzáján elfogyasztott majonézes kukorica miatt több mint háromszázan betegedtek meg. Ahogy beszámoltunk róla, a  II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait a Debreceni Egyetem gyermekklinikáján és a Kenézy Gyula egyetemi kórházban látták el. Az egyetem közleménye szerint a gyerekek súlyosan kiszáradt, de nem életveszélyes állapotban hányással, hasmenéssel, magas lázzal kerültek kórházba.

hirdetés

Forrás: Eduline