Hirdetés

Kezdődik a 2021-es matekérettségi: folyamatosan frissülő tudósítás és megoldások elsőként itt

4 perc olvasás
Kezdődik a 2021-es matekérettségi: folyamatosan frissülő tudósítás és megoldások elsőként itt

Ma a matekkal folytatódik az érettségi. Ha szeretnétek minden feladatról elsőként értesülni, és kíváncsiak vagytok a nem hivatalos megoldásokra, maradjatok velünk egész nap. Folyamatosan frissülő tudósításunk.

Hirdetés

7:11
Kemény 180 perc

A középszintű matekérettségi megoldására 180 percük lesz a diákoknak. Három óra alatt két feladatsort kell megoldaniuk – az első feladatlapot 45 perc után, a másodikat 135 perc után kell beadni. 

7:08
A vizsga után jövünk a nem hivatalos megoldásokkal

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

6:53
Ha nem a matek az erősségetek

Középszinten összesen 100 pontot szerezhettek, amiből összesen 25 pont kell a ketteshez. Mikor mehettek szóbelizni? Ha az írásbelin legalább 12 százalékot szereztek, de nem értétek el a 25 százalékot.

6:45
Több mint ötezren érettségiznek ma emelt szinten

6:36
És akkor még egy kis közszolgálati infó

Esernyőt nem kell vinni, legalábbis az Időkép szerint mindenhol süt a nap:

© idokep.hu

6:28
Mindenki időben induljon el, főleg, ha másik városban érettségizik

Ne ezen múljon a vizsga – idén nincs pótlási lehetőség. Az Útinform szerint az M1-esen a bicskei kihajtó után (Budapest felé) baleset volt, ezért lassabban haladnak az autók. Az M5-ösön az újhartyáni csomópont előtt (Budapest felé) kell sávzárásra tartani, és az M7-esen (szintén Budapest felé), a 116-os km-nél is vannak sávzárások. És persze mondanunk sem kell: a budapesti bevezető utakon is egyre nagyobb a forgalom.

6:23
Nem vagytok egyedül

Mert 68 ezren középszinten, több mint ötezren pedig emelt szinten vizsgáznak matekból.

6:14
Milyen témaköröket érint a matekérettségi? 

A feladatsor összeállításakor közép- és emelt szinten is az alábbi tartalmi arányok az irányadók: 

Gondolkodási módszerek, halmazok, logika, kombinatorika, gráfok 20% 
Számelmélet, algebra 25% 
Függvények, az analízis elemei 15% 
Geometria, koordinátageometria, trigonometria 25% 
Valószínűségszámítás, statisztika 15%

Hirdetés

6:05
Mikor nézhetitek meg a tegnapi magyar hivatalos megoldásait?

A hivatalos javítókulcsot az Oktatási Hivatal 9 órakor teszi közzé – itt, az Eduline-on is megnézhetitek meg. A többség csak a matekvizsga után, 9-kor más dolgotok lesz. Addig is a nem hivatalos, szaktanár által készített megoldást nézzétek át itt:

5:59
Amit nem szabad otthon hagyni

Mármint a személyi igazolvány, a maszk, a kézfertőtlenítő, az inni- és ennivaló, a tollak és ceruzák mellett? A matekérettségin szintén nektek kell gondoskodnotok a következőkről: használhattok függvénytáblázatot – ebből akár többfélét is egyszerre -, zsebszámológépet, körzőt vonalzót és szögmérőt. A számológép esetén külön kikötés, hogy “szöveges adatok tárolására és megjelenítésére” ne legyen alkalmas.

Némi pénz is legyen nálatok, főleg akkor, ha senki nem tud elvinni titeket reggel az iskolába – legyen vésztartalék arra az esetre, ha taxit kellene hívni.

5:43
Ha még most is átnéznétek ezt-azt

5:30
Mit találtok ma az Eduline-on?

Reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat. És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Hirdetés

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!