Hirdetés

Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődnek a vizsgák: a 2021-es érettségi menetrendje

2 perc olvasás
Kevesebb mint egy hónap múlva kezdődnek a vizsgák: a 2021-es érettségi menetrendje

A 2021-es tavaszi érettségi szezon május 3-án kezdődik – az öt fő tantárgy vizsgáival, azaz a magyarral, a matekkal, a történelemmel, az angollal és a némettel.

Hirdetés

Nem lesz szóbeli vizsga – mondta pénteken Maruzsa Zoltán, azonban idén megtartják az előrehozott vizsgákat. Természetesen, ahol nincs írásbeli, ott lesz szóbeli vizsga, és a mentességeket idén is alkalmazzák. Nem változik a szabály, miszerint teljesértékű lesz minden vizsga a szóbeli nélkül is – ez vonatkozik az idegen nyelvű vizsgákra is, így az adott érettségikért 2021-ben is jár majd a nyelvvizsga.

Javítani majd idén is lehet szóban, ha valaki nem érte el a 25 százalékot, de elérte a 12 százalékot az írásbelin. Tesiből lesz azonban eltérés, itt szóbeli és gyakorlati vizsgák is lesznek, ez utóbbiban azonban nem szerepel majd az úszás és a küzdősport, ugyanis ott nagyobb a megfertőződés veszélye.

Idén május 3-án elindulnak az írásbeli vizsgák, és május 25-én az olaszérettségivel zárulnak. Fontos, hogy a tanév és az érettségi rendje alapján idén is 9-kor kezdődnek majd a vizsgák az első héten. Míg 2020-ig a vizsgák az első héten is 8-kor kezdődtek, addig tavaly a járványügyi helyzet miatt egy órával későbbre tették a vizsgakezdést – úgy tűnik, ez továbbra is marad az öt fő tantárgy esetében. A második héttől a délelőtti és a délutáni vizsgák is az “eredeti” reggel 8-as és délután 2-es időpontban kezdődnek majd.

Az összes dátumot itt találjátok:

© Oktatási Hivatal

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!