Hirdetés

Kétszer is hibás dátumot és zavarosan megfogalmazott levelet küldtek ki az SZFE felvételizőinek

2 perc olvasás
Kétszer is hibás dátumot és zavarosan megfogalmazott levelet küldtek ki az SZFE felvételizőinek

Több, más szakra jelentkező diák is hasonló problémákat tapasztalt.

Az alapvető adatvédelmi szabályoknak ellentmondóan úgy kapták meg a Színház- és Filmművészeti Egyetemre (SZFE) jelentkező diákok a felvételi információkat, hogy az összes, azonos szakra bejutni kívánó ember e-mail-címe is látható volt – derült ki a hvg.hu-nak egy felvételiző által eljuttatott leveléből.

Hirdetés

De nem ez volt az egyetlen probléma. A levél első mondatában az állt, hogy a vizsgára 2011 májusában kerül sor. Ezt később Sára Balázs megbízott intézetvezető korrigálta, azt írta: tévesen adták meg a dátumot és természetesen 2021-ről van szó. 

Az április 14-ei kavarodás után április 15-én a felvételizőket újabb meglepetés érte: kaptak egy levelet, amelyben felszólították őket, minden szükséges önéletrajzot, motivációs levelet, esetleges bemutatkozó videót, narratív filmet három napon belül, április 18-áig küldjék el a megfelelő címre, valamint a felvételi díjat is eddig fizessék be. Néhány órával később azonban egy újabb, zavaros megfogalmazású levél érkezett, amelyben a felvételizők jelzéseire hivatkozva helyretették a dátumot, és azt írták, nem a most kiküldött, hanem a korábban megadott dátum az érvényes.

A hibákkal több, más-más szakra felvételiző siák is találkozott.

Forrás



Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!