Hirdetés

Keresztféléves felvételi: meddig kell pótolni a hiányzó dokumentumokat?

Meddig kell beküldenetek az ősszel szerzett érettségi bizonyítványt, tanúsítványt vagy felsőfokú végzettséget igazoló oklevelet, ha keresztfélévben felvételiztek egyetemre, főiskolára? Olvasói kérdésre válaszolunk.

Hirdetés

Most szeretnék jelentkezni alapszakra, ami februárban indul, mert tavasszal nem sikerült a bekerüléshez szükséges emelt szintű. Most újra próbálkozom, de november 15-ig nem lesz meg a szóbeli. Pótolhatom az érettségit igazoló dokumentumot is később?

Azok is jelentkezhetnek a keresztféléves felvételin egyetemre, főiskolára, akik most ősszel tesznek újabb érettségi vizsgát a felvételi miatt, és erről tanúsítványt kapnak, vagy most szerzik meg az érettségi bizonyítványukat. További jó hír, hogy ezeket a dokumentumokat nem kell utólag beküldeni, mivel azokhoz hozzáfér az Oktatási Hivatal.

A január 9-ei hiánypótlási határidőig be kell küldeni viszont a jelentkezési határidő után kézhez kapott felsőfokú oklevél másolatát, és minden, többletpontra jogosító dokumentumot, amely a jelentkezéskor még nem állt rendelkezésre.

A keresztféléves felvételire november 15-ig lehet jelentkezni, a képzések februárban indulnak. A legfontosabb tudnivalókat itt találjátok, a feltöltendő dokumentumokról pedig itt olvashattok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!