Milyen pontokkal lehetett a tavalyi, vagy a két évvel ezelőtti keresztféléves felvételin bekerülni a felsőoktatási intézményekbe? Mutatjuk, hol tudjátok megnézi az előző évek ponthatárait.

hirdetés

Október 15-én kezdetét vette a keresztféléves felvételi, már lehet jelentkezni a februárban induló felsőoktatási képzésekre. A ponthatárokat várhatóan 2020. január 23-án hirdetik majd ki. De milyenek voltak a ponthatárok az előző években?

A tavalyi keresztféléves felvételi ponthatárokat itt nézhetitek meg. A 2018-as ponthatárokat itt, a 2017-os ponthatárokat pedig itt találjátok  – intézményekre, karokra, szakokra, finanszírozási formára és tagozatra bontva.

hirdetés

De a Felvi statisztikái között még az ennél is korábbi keresztféléves ponthatárokat is megtudjátok nézni. Elég, ha az évválasztó fülnél kiválasztjátok az adott év/K-t – például 2019/K – és így megjelennek a ponthatárok.

Ahogy arról már írtunk korábban, az alapképzésre, valamint osztatlan mesterképzésre való bejutáshoz minimum 280 pontot, a mesterszakokon pedig minimum 50 pontot kell elérniük a felvételizőknek.

Ha idén felvételiztek, akkor a 2020-es keresztféléves felvételiről szóló, folyamatosan frissülő cikkeinket itt találjátok.

Forrás: Eduline