Hirdetés

Képzési idő, kreditszámok és nyelvi követelmények – megtudhattok mindent a választott szakotokról

3 perc olvasás
Képzési idő, kreditszámok és nyelvi követelmények - megtudhattok mindent a választott szakotokról

Kíváncsiak vagytok, hogy mit tanulhattok majd a választott szakotokon szeptembertől? Ezen az oldalon minden információt megtalálhattok magáról a képzésről és diplomaszerzés utáni lehetőségekről is.

Hirdetés

Ha a választásnál, a jelentkezési határidő előtt nem is néztetek utána a kiválasztott szakok pontos leírásának, most itt az ideje.

A felvi szakleírásaiban megtaláltok minden fontos infót, amit az adott szakról (egyetemtől függetlenül) tudni kell. A szakleírásokban szerepel a képzési idő, a diploma megszerzéséhez szükséges kreditek száma és a képzésen választható szakirányok is.

Ha megkeresitek az általatok megjelölt képzéseket, akkor megismerhetitek a elvégzendő szakmai gyakorlat követelményeit, és az oklevél megszerzéséhez szükséges (idegen) nyelvi követelményeket is. Persze, ha mindenre kíváncsiak vagytok és még a végleges ponthatárok előtt utánajárnátok a leendő egyetemetek követelményeinek, akkor érdemes megkeresni közvetlenül az intézmény oldalán közzétett szakleírásokat is – esetleg lehetnek benne speciális elemek, amiket az adott egyetem vár el a hallgatóktól.

A szakleírások átböngészése akkor is hasznos lehet, hogy éppen sorrendmódosításon gondolkoztok, és többet szeretnétek megtudni a választásaitokról. A tavaszi ügyintézés ugyanis hamarosan, április 19-től indul a felvételiben. Április közepétől július 8-ig lesz lehetőségetek adatokat módosítani, a jelentkezéskor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, jelentkezési helye(ke)t visszavonni, valamint egy alkalommal sorrendet módosítani. Erről itt olvashattok el mindent.

Hirdetés

Mi lesz velem a diploma után?  

A leírások mellett az egyes szakok elvégzése utáni kilátásokat is megnézhetitek. A diplomás pályakövetési kutatás alapján például megtudhatjátok az átlagos havi bruttó jövedelmet, az átlagos elhelyezkedési időt (vagyis a képzés vége és az első jövedelem között eltelt hónapok számát), de a leggyakrabban betöltött munkakörökről is kaphattok infókat.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!