Hirdetés

Káoszba torkollott az őszi érettségire való jelentkezés

2 perc olvasás
Káoszba torkollott az őszi érettségire való jelentkezés

Volt, aki 10 órát várt, hogy leadhassa jelentkezését az őszi érettségire. A rövid határidők miatt alig volt idejük a diákoknak beszerezni a szükséges dokumentumokat.

Hirdetés

Káosz és tolongás jellemezte a budapesti Szentgyörgyi Albert Általános Iskola és Gimnáziumban történő érettségi jelentkezést. A diákok kígyózó sorokban, több órán át vártak, hogy sorra kerüljenek – számolt be a napi.hu.

Az RTL Híradó szerint volt, aki 10 órán át várakozott, de olyan is akadt, aki csak éjfélkor jutott be a tanári szobába. A probléma abból adódott, hogy mindig csak bizonyos iskolákban lehet jelentkezni az őszi érettségire, ami miatt ilyenkor egyszerre sok diák érkezik a kijelölt intézményekbe. Ezenkívül a diákokat a jelentkezés módjáról csak az első tanítási napon tájékoztatták, így keveseknek volt ideje még aznap elmenni beszerezni a szükséges iratokat. Emiatt sokan csak a hét elején tudták intézni a dokumentumaikat.

Az érettségire való jelentkezés határideje pedig kedden lejárt, így minden kapkodásba torkollott. Az RTL megkereste a tankerületet, amihez a Szentgyörgyi iskola is tartozik, hogy mi okozhatta ezt a komoly fennakadást. A hivatal azt nyilatkozta, hogy a tömeges érkezések és a dokumentumok hosszadalmas ellenőrzése miatt alakulhatott így a jelentkezés. Hozzátették még, hogy a diákokra való tekintettel még este sem küldtek el senkit.

 

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!