Hirdetés
Hirdetés


Jönnek a ponthatárok: ennyi pont kellett tavaly a legnépszerűbb szakokhoz

2 perc olvasás
Jönnek a ponthatárok: ennyi pont kellett tavaly a legnépszerűbb szakokhoz

Egy hét múlva derülnek ki a keresztféléves felvételi ponthatárai – mutatjuk, milyen teendőitek lesznek az eredmények után, illetve milyen pontszámok kellettek a sikerhez a korábbi években.

Hirdetés

Várhatóan január 24-én hirdetik ki a 2023-as keresztféléves ponthatárokat, a háttérben pedig már zajlik a beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása. A felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén

– írja a Felvi. Hozzáteszik, fontos, hogy mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt

Mennyi volt tavaly?  

Ha kíváncsiak vagytok, a korábbi években mennyi volt a limit a választott szakotokon, a tavalyi keresztféléves felvételi ponthatárokat itt nézhetitek meg. A 2021-es ponthatárokat itt, a 2020-as ponthatárokat pedig itt találjátok – intézményekre, karokra, szakokra, finanszírozási formára és tagozatra bontva.

Ha több részletre kíváncsiak vagytok, akkor a Felvi statisztikái között még az ennél is korábbi keresztféléves ponthatárt is megnézhettek. Elég, ha az évválasztó fülnél kiválasztjátok az adott év/K-t – például 2021/K – és így megjelennek a ponthatárok a februárban induló képzésekhez.

Forrás


Válaszd az SZTE-t, Magyarország legjobb egyetemét! (x)
Széles körű képzési kínálat, nemzetközi színvonalú oktatás, megannyi ösztöndíj és számos kikapcsolódási lehetőség várja a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket.
Tovább a cikkhez


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!