Hirdetés

Jó hír a felvételizőknek, idén is marad a duplázás: így menthet sokat az érettségi

2 perc olvasás
Jó hír a felvételizőknek, idén is marad a duplázás: így menthet sokat az érettségi

Bár még sokaknak hátra vannak a szóbelik, hamarosan mindenki megkapja az érettségi eredményét és indulhat a pontszámítás, taktikázás. Mutatjuk, hogyan kerülhettek be egyetemre, ha a tanulmányi pontjaitokon lehetne szépíteni, de az érettségi jól sikerült.

Hirdetés

A felvételi pontszámítás legnagyobb részét a tanulmányi- és érettségi eredményeitek teszik ki. Azonban, ha előbbi nem olyan fényes, még nem kell megijedni – kétféleképpen is ki lehet számolni a pontokat.

Az 500 pont a tanulmányi pontok (maximum 200) pont és az érettségi pontok (maximum 200 pont) összegéből áll, hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont). A másik, népszerű nevén a duplázás, az érettségi pontok kétszerezését jelenti (maximum 400 pont), hozzáadva a többletpontokat (maximum 100 pont) – így szintén elérhető a maximális 500 pont.

Mi az a duplázás?

A duplázáskor csak az érettségi eredményeiteket veszik figyelembe, így akkor is lehet esélyetek, ha a középiskolai jegyeitek közepesek, de az érettségi jól sikerül. Tehát ha most belehúztok, elég „csak” az érettségiket nagyon jól megírni, és nem számít az, hogy esetleg nem ment a matek tizenegyedikben vagy nincsenek túl jó jegyeitek természettudományos tárgyakból. Pontszámító kalkulátorunkat itt próbálhatjátok ki.

Melyiket érdemes választani, egyáltalán lehet-e választani?

Hirdetés

Nem lehet választani, automatikusan a nektek legkedvezőbb módon számolja ki a felvételi rendszer a pontjaitokat. Így nem kell azon agyalnotok, hogy melyik érettségi eredményeit kellene dupláznotok, vagy éppen számolgatni, hogy hogyan lenne a legjobb.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!