Hirdetés
Hirdetés

Jelentkezés az ösztöndíjra: Bursa Hungarica lépésről lépésre

Vannak olyan egyetemi ösztöndíjak, amelyekre még csak mostanában nyílt meg a jelentkezési felület – ilyen a Bursa Hungarica is. Hogyan és meddig tudtok pályázni? Mutatjuk lépésről lépésre.

A Bursa Hungarica ösztöndíjra hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemisták és utolsó éves középiskolások pályázhatnak, havonta összesen maximum 10 ezer forintot kaphatnak ösztöndíjként egy éven (két szemeszteren) keresztül.

A pályázat beadási határideje 2019. november 5. A beadáshoz az EPER-Bursa (Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer) oldalán szükséges regisztrálnotok. Akik még nem regisztráltak, itt tehetik meg. Ezután a pályázati adatok rögzítése következik, majd az ellenőrzés után a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnak kell eljuttatni (postai úton).

Milyen dokumentumok szükségesek a pályázáshoz?

A támogatáshoz szükséges dokumentumok a következők: hallgatói jogviszony-igazolás, igazolás az egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelméről, valamint egyéb dokumentumok, amelyek a szociális rászorultságot igazolják – ezt az elbíráló települési önkormányzat határozza meg.

A beérkezett pályázatokat az adott települési önkormányzat bírálja el 2019. december 5-ig.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!