Hirdetés

Járműmérnök szak: ezt jelölték meg a legtöbben a győri egyetemre felvételizők közül

3 perc olvasás
Járműmérnök szak: ezt jelölték meg a legtöbben a győri egyetemre felvételizők közül

Több mint 3200 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptembertől a győri Széchenyi István Egyetemen.

Hirdetés

A legnépszerűbb az Audi Hungaria járműmérnöki karon a magyar nyelvű járműmérnök alapszak, ahol megint nőtt a felvettek száma. Sokan választották az angol nyelvű járműmérnök alap- és mesterképzést, a logisztikai mérnöki és a műszaki menedzser szakot is.

A gépészmérnöki, informatikai és villamosmérnöki karon több mint 700 elsőéves kezdi meg tanulmányait, népszerű a mérnökinformatikus, a gépészmérnök, a villamosmérnök és a mechatronikai mérnök szak is.

Az építész-, építő- és közlekedésmérnöki kar minden alapképzésén meghaladta a bejutáshoz szükséges pontszám a 360-at, építész szakra pedig 410 pontnál is több kellett.

Az egyetem pedagógiai karán gyógypedagógia szakra majdnem százötvenen kerültek be, negyvenen tanítónak készülnek. A pótfelvételin mindkét szakon államilag finanszírozott helyeket is meghirdet az intézmény.

Hirdetés

Győrben a jogászképzésre a tavalyinál is magasabb pontszámmal lehetett bekerülni, de keresett a munkaerőpiacon az igazságügyi igazgatási, valamint a személyügyi, munkaügyi és szociális igazgatási szak is – írja közleményében a győri egyetem. A gazdaságtudományi karra több mint 600-an kerültek be.   

Az egészség- és sporttudományi karon ebben az évben is a rekreáció és életmód szak a legnépszerűbb, de  – írják – stabil létszámokkal indul el védőnő szakirányon az egészségügyi gondozás és prevenció szak, valamint ápoló és szülésznő szakirányon az ápolás és betegellátás szak is.

A mosonmagyaróvári, augusztustól Albert Kázmér nevét viselő karra a tavalyinál magasabb pontszámokkal kerültek be a hallgatók, legnépszerűbb az élelmiszermérnöki, a mezőgazdasági mérnöki és az agrármérnöki szak, és a vidékfejlesztési agrármérnök szakra is újra többen jelentkeztek.

Új képzésként elindul idén a mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki szak, a művészeti karon pedig mind a zeneművészeti, mind a tavaly elindult designképzések népszerűek maradtak – tették hozzá.

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!