Hirdetés
Hirdetés

Itt vannak az árak: ennyit kell fizetni a jogosítványért

Mennyibe kerülnek a gyakorlati órák és a vizsga, és milyen egyéb költségei vannak a jogosítványszerzésnek? Itt a teljes lista.

Korábban írtunk a KRESZ-tanfolyam és -vizsga áráról, arról, hogy hogyan igényelhetitek vissza a költségek egy részét, és hasznos appokat ajánlottunk a gyakorláshoz. Most azt nézzük meg, a sikeres elméleti vizsga után milyen kiadásokkal kell még számolnotok a B kategóriás jogosítvány megszerzéséig.

Összesen legalább 30 órát – vagyis 580 kilométert – kell vezetnetek a gyakorlati tanfolyamon, egy óráért 3500-5000 forintot kell fizetnetek. Ha kora reggel, késő délután vagy hétvégén szeretnétek gyakorolni, akkor még drágább óradíjakkal kell számolnotok. A forgalmi vizsga ára egységesen 11 ezer forint.

Az elsősegély-tanfolyam ára 5 és 12 ezer forint körül mozog, a vizsga pedig 6-10 ezer forintban kerül. Az orvosi alkalmassági vizsgálat szintén plusz költség – nagyjából 7000 forintot kérnek el érte. Tehát a KRESZ-vizsga után még legalább 130-140 ezer forintot kell a jogosítvány megszerzésére fordítanotok. Ehhez jönnek még az esetleges bukások miatti újabb vizsgák, a pluszórák és a tankönyvek árai.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!