Hirdetés

Itt tudtok jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

2 perc olvasás
Itt tudtok jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

Már javában zajlik a jelentkezés a 2023-as őszi érettségire. Mutatjuk, hol és hogyan tudtok jelentkezni, ha ősszel vizsgáznátok.

Hirdetés

Szeptember 5-ig adhatják le a jelentkezésüket azok, akik a 2023-as október-novemberi vizsgaidőszakban szeretnének érettségit tenni valamelyik tantárgyból.

A vizsgára kétféleképpen nyújthatjátok be a jelentkezéseteket. Ha már nincs tanulói jogviszonyotok, akkor a hozzátok tartozó fővárosi vagy megyei kormányhivatalban – személyesen, postai úton vagy online – adhatjátok le a szükséges dokumentumokat, ha viszont még diákok vagytok és nincs érettségi vizsgátok, akkor ti kizárólag abban a középiskolában vagy szakképző intézményben jelentkezhettek, amivel tanulói jogviszonyotok van, vagy ha az nem szervez érettségit, akkor a kijelölt középiskolában vagy szakképző intézményben kell leadni a jelentkezésetek.

Ehhez ki kell töltenetek egy jelentkezési lapot, amit ide kattintva érhettek el.

Mikor lesznek a vizsgák?

Az őszi írásbeli érettségik a tanév rendje szerint idén október 13-án a nemzetiségi nyelv és irodalommal kezdődnek és egészen október 27-ig tartanak. Az emelt szintű szóbelik november 9-13., a középszintű szóbeli vizsgák pedig november 20 és 24 között lesznek. A pontos beosztást itt találjátok.

Hirdetés

A legfontosabb tudnivalókat az őszi érettségiről ebben a cikkünben szedtük össze, azt pedig, hogy pontosan melyik iskolákban tehettek vizsgát októberben, ide kattintva éritek el.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!