Hirdetés

Itt találjátok a matekérettségi hosszú feladatainak megoldását: 17. feladat

Itt találjátok a matekérettségi hosszú feladatainak megoldását: 17. feladat

Ha ti is megoldottátok a válaszható feladatok közül a 17.-et, akkor itt tudjátok megnézni a nem hivatalos javítókulcsot. A matematika érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a PTE Műszaki és Informatikai Karának.

Hirdetés

Középszintű matekérettségi feladatainak megoldásai: rövid feladatok

Középszintű matekérettségi: javítókulcs a három kötelező feladat megoldásához

Így kellett megoldani a 16. feladatot a középszintű matekérettségiben

A teljes feladatsorért lapozzatok és az alsó sorban lévő nagyító ikonnal tudtok rázoomolni.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az első feladatlapban az érettségizőknek 12 rövidebb feladatot kellett megoldaniuk, amiben előkerültek a gráfok, függvények, kördiagramok és a módusz-, illetve mediánszámítás. De kaptak feladatot a diákok a háromszögek szögeiről és mértani sorozatokról is. Ennek a megoldására 45 percük volt. Az első részben összesen 30 pontot lehetett szerezni.

A második feladatlapban az érettségizők – ahogy azt a korábbi években megszokhatták – több szöveges feladatot is kaptak. A több témakört érintő feladatokból van olyan, ami az olimpiai játékokkal foglalkozik, de előkerült egy sétálóutcák lekövezésével kapcsolatos is.

Ennek a megoldására 135 percük volt. A II/A rész három, egyenként 9-14 pontos feladatot tartalmazott, mindegyik több részkérdésből állt. A II/B részben három, 17 pontos feladat volt – ezek közül az érettségizőknek kettőt kellett választaniuk, és csak annak a kettőnek a megoldását értékelik majd a tanárok. Mindegyik feladat összetett, több matematikai témakört érintett.

A matekérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok:

ForrásIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!