Hirdetés

Itt az összes eddigi érettségi feladatlapja és megoldókulcsa egy helyen

4 perc olvasás
Itt az összes eddigi érettségi feladatlapja és megoldókulcsa egy helyen

Véget értek az első heti érettségi vizsgák. Több tízezer diák adott számot a tudásáról az elmúlt napokban a kötelező vizsgatárgyakból közép- és emelt szinten. Összegyűjtöttük az összes feladatlapot és azok megoldásait.

Hirdetés

Cikkünk folyamatosan frissül a többi érettségi feladataival és megoldásaival.

Magyar

Kódexekről és könyvekről szóló szöveget kaptak a középszinten vizsgázók a megújult magyarérettségi szövegértésében, az irodalmi tesztben pedig felbukkant többek között Ady Endre, az Antigoné és egy Kányádi Sándor memoriter. A vizsga második részében, a szövegalkotásban a diákok választhattak, hogy Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját elemzik, vagy Babits Mihály ars poeticájáról írnak.

A feladatlapokat az Eduline szaktanára is kijavította. Az I. rész általa javasolt megoldásait itt, a II. rész megoldásait itt nézhetitek meg. A feladatlapokat és a hivatalos megoldókulcsot ide kattintva éritek el.

 

Az emelt szintű magyarérettségiről itt olvashattok.

Hirdetés

Matek

Halmazok, függvények, geometria, számtani sorozat, logaritmus, százalékszámítás – többek között ezekkel a példákkal kellett megküzdeniük a középszinten matekból érettségizőknek a vizsga első, rövid feladatokból álló részében. A hosszabb, komplex feladatokból álló második részben pedig egyenleteket, gráfokat, valószínűségszámítást és sodrófa diagramot is kaptak. Az I. rész szaktanár által javasolt megoldásait itt, a II. A rész megoldásait itt, míg a 16-os feladatot itt, a 17-es feladatot ide kattintva, a 18-as példát pedig itt éritek el megoldva.

A diákok egyébként nagyon nem örültek annak, hogy az ígért új témakörök közük szinte semmi nem volt az idei matekérettségiben.

 

A feladatlapokat és a hivatalos megoldókulcsot ide kattintva éritek el.

Az emelt szintű matekérettségiről itt olvashattok.

Töri

Kereszténység, iszlám vallás, Hunyadi Mátyás, I. világháború és Horthy a szerdai történelem érettségi első feladatai között, angol alkotmányos monarchia, Erdélyi Fejedelemség, II. világháború és gazdasági rendszerváltoztatás az esszétámákban.

Hirdetés

Az Eduline szaktanára által javasolt megoldásokat itt és itt nézhetitek meg. A feladatlapokat és a hivatalos megoldókulcsot innen éritek el.

 

Az emelt szintű történelem érettségiről itt olvashattok.

Angol

Többek között egy állatkertről, a hírek káros hatásairól és arról is olvashattak az angol nyelből középszinten vizsgázó az érettségi szövegértés részében, hogy mikor kell leszedni a karácsonyi díszeket. A nyelvhelyességben kaptak szöveget egy dinnyefesztiválról és sportolásról -30 fokos hidegben, majd a hallás utáni szövegértésben antropológiáról, Margaret McCollumról és a Big Macről szóló szövegeket kellett meghallgatniuk, és megcsinálni a hozzájuk tartozó feladatokat.

Az íráskészségben a középszinten vizsgázóknak egy félhivatalos és egy baráti levelet kellett írniuk.

Az Eduline szaktanára által kijavított szövegértést itt, a nyelvhelyességet itt, az íráskészséget pedig itt nézhetitek meg.

Hirdetés

 

A feladatlapokat és a hivatalos megoldásokat itt éritek el.

Az emelt szintű angolérettségiről itt olvashattok.

Német

Az idei középszintű németérettségin kifejezetten diákbarát feladatokat kaptak a diákok: a szövegértési részben például egy német trópusi szigetről, a Good Bye, Lenin egyik színészéről és a legjobb nyelvtanulási appokról olvashattak. A nyelvhelyességben egy TikTok-sztár és a csoki került elő, míg a hallás utáni szövegértés többek között egy Bécstől Isztambulig futó lánnyal és a mesterséges intelligenciával foglakozott. Az íráskészség részben pedig egy főzőkurzusra kellett jelentkezniük a diákoknak, majd egy német barátjuknak kellett e-mailt írniuk, hogy szülőkkel vagy szülők nélkül jobb nyaralni.

A középszintű feladatlapokat itt és itt nézhetitek meg.

 

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!