Hirdetés

Itt az angolérettségi – kövess minden fontos részletet az Eduline-n!

4 perc olvasás
Itt az angolérettségi – kövess minden fontos részletet az Eduline-n!

A magyar, a matematika és a történelem után kezdődnek a nyelvi érettségik: ma az angol, holnap pedig a német jön. A mai angol érettségi nap szakmai támogatását, köszönjük a LanguageCert Nemzetközi Angol Nyelvvizsgaközpontnak.

Hirdetés

07:33

Mi lesz a vizsga második részében?

Miután letelik az olvasott szövegértésre kapott 60 perc, beszedik a feladatlapokat és nyelvhelyességgel folytatódik a vizsga, melynek értelemszerűen az a célja, hogy felmérjék a vizsgázók szókincsét és nyelvtani tudását. Ennek megoldására középszinten 30, emelt szinten pedig 50 percet kapnak az érettségizők.

07:16

Erős a forgalom Budapest környékén – induljatok időben ma is.

„Telítettek a sávok

– az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé.

Hirdetés

Valamint sokan haladnak

– a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól,

– a 11-es főúton, Leányfalu és Budakalász között,

– a 31-es főúton Maglódtól,

– valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába” – adta hírül az Útinform.

07:04

Mivel kezdődik az angolérettségi?

A mai nyelvi érettségi emelt és középszinten is az olvasott szövegértés feladatokkal indul. Középszinten 60 perc alatt jellemzően 3-4 feladatot kell megoldaniuk a vizsgázóknak, amik lehetnek igaz-hamis, feleletválasztós, párosítós vagy rövid választ igénylő kérdések is. Hasonló, de magasabb szintű feladatok lesznek az emelt angol vizsgán is, ők viszont kicsivel több időt, összesen 70 percet kapnak a feladatok megoldására.

06:51

„Az angol középszintű érettségin végig használhatok szótárt?” – kérdezi egy aggódó diák az Érettségi 2023 csoportban.

Hirdetés

A nyelvi érettségiken csak az utolsó vizsgarésznél, a levélírásnál vehetitek elő a szótárt. De ne aggódjatok, a szövegkörnyezetből általában akkor is tudtok következtetni egy szó jelentésére, ha egyébként nem ismeritek azt.

06:43

Nem lesz túl jó idő az angolból vizsgázókra

Bár hideg nem lesz, hiszen a nappali hőmérséklet 16-21 fok között alakul majd, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint erősen felhős vagy borult idő lesz ma jellemző az ország nagyobb részére, csak északkeleten várható napos, gomolyfelhős időjárás. Vigyetek magatokkal esernyőt is, hiszen egyre több helyen növekszik a csapadékhajlam is, déltől egyre több helyen lehet eső, zápor, amit erős, a Bakonyban viharos széllökések kísérhetnek.

06:37

Aggódtok az utolsó feladatrész miatt? Akkor ezt még olvassátok el:

06:23

Lement a magyar, a matek és a töri is – mutatjuk a középszintű vizsgák megoldásait:

Hirdetés

06:05

Mindenki kész?

Reméljük, kapitány! Angolból középszinten ma 45 864-en, emelt szinten 18 848-an érettségiznek. Mindenkinek sok sikert kívánunk!

05:50

Mi van az emelt szintű érettségivel?

Ugyanaz, mint ami az utóbbi napokban is volt: az emelt szintű érettségiket a diákok központilag írják, vagyis nem azokban az iskolákban, ahol amúgy tanulnak. Így viszont az emelt szintű vizsga feladatairól nem fogunk tudni beszámolni. Csütörtök délután, a vizsga után viszont igyekszünk azonnal megmutatni, hogy milyen feladatokat kaptak az emelt szinten érettségizők.

05:45

Minden, amit az angolérettségiről tudni érdemes – egy helyen

Összeszedtük egy cikkben, hogy mire is érdemes odafigyelnetek ma:

Hirdetés

 

05:40

Mi lesz ma az Eduline-on?

Megmutatunk minden információt az angol érettségiről: összefoglaló cikkünkből kiderül, pontosan hogyan épül fel a mai vizsga és mire kell odafigyelnetek benne – no meg persze néhány tippet is adunk hozzá. Útközben, a suliba tartva is érdemes vissza-visszanéznetek az oldalra: mutatjuk az időjárást és beszámolunk a forgalmi akadályokról, vagyis azokról az útszakaszokról, amit érdemes a reggeli rohanásban messze elkerülnötök. Reggeltől estig mutatjuk a legfontosabb információkat az érettségiről.

Hétfő óta folyamatosan követjük az érettségiket. Közvetítéseinket a magyarérettségiről itt, a matekról itt, a történelemről pedig itt tudjátok elolvasni.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!