Hirdetés
Hirdetés

Itt a teljes lista: ezekben a nyelvvizsgaközpontokban tehettek egy- vagy kétnyelvű vizsgát

Nyelvvizsgára készültök, de még nem választottátok ki, hogy egy- vagy kétnyelvű vizsgát tennétek? Mutatjuk, mi a különbség a két vizsga között, és hol választhattok vizsgaközpontot.

Mi a különbség az egynyelvű és a kétnyelvű vizsga között?

Az egynyelvű komplex nyelvvizsga szintenként legalább négy készséget mér (beszédértés, beszédkészség, íráskészség és írott szöveg értése). A közvetítési készségeket nem méri, ennek következtében ezek a készségek a vizsga végeredményét nem befolyásolják – írja a Nyelvvizsgáztatási Akreditációs Központ.

A kétnyelvű komplex nyelvvizsga szintenként viszont öt készséget mér (beszédértés, beszédkészség, íráskészség, írott szöveg értése és közvetítési készségek).

Ne aggódjatok, bármelyiket is választjátok, a nyelvvizsgátok értékét nem befolyásolja, hogy egynyelvű vagy kétnyelvű-e.

Ha egynyelvű nyelvvizsgát szeretnétek tenni, akkor ezekben  a nyelvvizsgaközpontkoban vizsgázhattok:

BME nyelvvizsgaközpont, British Council Hungary (ez a Cambridge nyelvvizsga), Corvinus Nyelvvizsgaközpont, Debreceni Egyetem Idegennyelvi Központ (ez a DExam nyelvvizsga), ELTE Origó Nyelvi Centrum (ORIGO nyelvvizsga), Euroexam Nyelvviszgaközpont, Goethe-Institut Budapes, iTOLC Nyelvvizsgaközpont, KJE Nyelvvizsgaközpont (ez a társalKODÓ nyelvvizsga), Osztrák Intézet Budapest (ÖSD viszga), Pannon Egyetem Nyelvvizsga Központ, Pécsi Tudományegyetem, Idegen Nyelvi Központ (ECL nyelvvizsga), telc Hungary, TIT-iXam Nyelvvizsgaközpont (TIT-iXam nyelvvizsga).

Kétnyelvű vizsgát pedig a BME Nyelvvizsgaközpontban, Corvinus Nyelvvizsgaközpontban, az ELTE Origo Nyelvi Centrumban, Euroexam Nyelvvizsgaközpontban, EZRA Nyelvvizsgaközpontban, KJE Nyelvvizsgaközpontban és a PROFEX Nyelvvizsgaközpontban tehettek.

Ha szaknyelvi vizsgát szeretnétek tenni, akkor bővebb információkat a vizsgaközpontokról és a vizsgákról itt olvashattok.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!