Hirdetés
Hirdetés

Itt a lista: ezekben az országokban a legkisebb a férfi tanárok aránya

Egy kivétellel mind a 36 OECD-országban többségben vannak a nők a tanárok körében: a listát Lettország vezeti, Magyarország holtversenyben a hetedik – derül az OECD friss, Education at a Glance című kiadványából.

2017-ben az OECD-országok közül Lettországban volt a legnagyobb a női tanárok aránya: az oktatás összes szintjét – az óvodától a felsőoktatásig – tekintve 84 százalék – derül ki az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) által közzétett Education at a Glance 2019 című kiadványból. (Az oldalról külön-külön is letölthetitek az adattáblákat és a grafikonokat.) 

Ezután Észtország következik 83 százalékkal, Litvánia 82 százalékkal, Olaszország és Szlovénia 78 százalékkal, Szlovákia 77 százalékkal, Csehország 76 százalékkal, majd holtversenyben Magyarország, Lengyelország és Svédország 75 százalékkal.

Japánban a legkiegyensúlyozottabb az arány, sőt, itt a férfiak kicsit többen is vannak: a nők aránya 48 százalék. Ezután Törökország következik 56 százalékkal. Az OECD-országok körében 70 százalék, annak a 23 országnak a körében pedig, amelyek az EU-nak is a tagjai, 70 százalék az átlag.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!