Hirdetés
Hirdetés

Itt a lista, ebből kell emelt szintű érettségit tenni 2021-ben

2 perc olvasás
Itt a lista, ebből kell emelt szintű érettségit tenni 2021-ben

Hogyan tudtok utánanézni, hogy egy adott szakon milyen felvételi követelmények vannak? Mutatjuk.

Könnyű elveszni a felvételis információk között, de van néhány fontos részlet, amin sok minden múlhat, akár a sikeres felvételi is. Vannak olyan szakok, ahol meghatározzák, hogy melyik tantárgyakból fogadnak el érettségit, illetve, hogy melyikből kérnek emelt szintű vizsgát.

Hirdetés

A felvételi eljárásnak vannak alapkövetelményei, de emellett az intézmények a különböző szakokon plusz feltételeket is megadhatnak.  A képzési terület, illetve szak szerinti felvételi követelményeket ebben a dokumentumban nézhetitek meg.

Először érdemes megnéznetek, hogy a kiválasztott szakon milyen érettségi tantárgyakat jelöltek meg, vagyis miből kell érettségit tennetek, hogy megfeleljetek. Például, ha gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek, akkor az általános felvételi követelményeknek kell megfelelnetek, de ha például állatorvosnak jelentkeztek, akkor elvárás a biológia és a kémia érettségi.

Ha az érettségi követelményekkel megvagytok, akkor nézzétek meg, hogy miből kérnek emelt szintű érettségit. Az előző példáknál maradva, mivel a gazdálkodási és menedzsment szakra az általános felvételi követelmények az igazak, így egy emelt szintű érettségit kérnek, az állatorvosi szakon viszont a kötelező biológia és kémia érettséginek emelt szintűnek kell lennie.

Ha már tudjátok, hogy miből és milyen szinten kell érettségiznetek, akkor nézzetek utána, hogy van-e bármilyen más felvételi követelmény, van ahol példádul kiemelik, hogy egy idegen nyelv csak egyszer választható.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!