Szeretnétek jogosítványt szerezni? Mutatjuk, hogyan igényelhetitek vissza a KRESZ-tanfolyam és -vizsga árát.

Kik kaphatnak támogatást?

Azok, akik a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket és a vizsga napja 2018. július 1-je vagy az utáni. A sikeres vizsga letétele után egy éven belül adhatjátok be a kérelmet.

hirdetés

Mekkora összeget igényelhettek vissza?

A támogatás maximális összege 25 ezer forint.

Milyen tanfolyam és vizsga esetében élhettek a lehetőséggel?

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem. A támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető. Valamint lehet intenzív, illetve akár 1 hónapos is.

Hogyan kell igényelni?

A kérelmet innen tölthetitek le, és a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságának kell beküldenetek (Postacím: Budapest, 1820). Ha még nem vagytok 18 évesek, a szülőtök, gyámotok is beadhatja a kérelmet.

hirdetés

A kérelemhez csatolni kell egy igazolást attól az iskolától, ahol a tanfolyamot elvégeztétek, illetve a vizsgát letettétek. Az igazolásból megállapítható kell, hogy legyen a vizsgázó neve, az, hogy “B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti tanfolyamról és vizsgáról van szó, valamint a díjak megfizetésének ténye.

Emellett csatolnotok kell a befizetést igazoló bizonylatot, amelyen szerepelnie kell a vizsgázó nevének és a vizsgadíjként befizetett összegnek. Ha más személy fizeti be a tanfolyam/vizsga díját, a számlán fel kell tüntetni a vizsgázó nevét.

Mikor és hogyan kaphatjátok meg a visszaigényelt összeget?

Az ügyintézési határidő 30 nap, a támogatást pedig a kérelmezők egy összegben, átutalással kapják majd meg.

Forrás: Eduline