Hirdetés

Indul az informatikaérettségi: a feladatokat és a legfrissebb infókat itt találjátok

3 perc olvasás
Indul az informatikaérettségi: a feladatokat és a legfrissebb infókat itt találjátok

Pénteken a középszintű informatikavizsgákkal folytatódik a 2022-es tavaszi érettségi szezon – az Eduline-on ma is minden infót megtaláltok az írásbeliről. A mai informatika érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának.

Hirdetés

07:36
Milyen lesz a szóbeli vizsga?

A gyakorlati vizsga mellett informatikából szóbeli vizsgát is tartanak, amely 15 perces, a diákok maximum 30 pontot szerezhetnek.

07:08
Milyen a pontozás?

A szövegszerkesztésre 40 pontot, a táblázatkezelésre 30 pontot, a prezentációra, grafikára, weblapkészítésre szintén 30 pontot, az adatbázis-kezelésre pedig 20 pontot kaphattok. Az egyes témakörök feladatainak, részfeladatainak pontozása feladatfüggő, összpontszámuknak azonban meg kell egyezni a témakörhöz rendelt összpontszámmal.

Az értékelés központi javításiértékelési útmutató alapján történik. A javítási-értékelési útmutató tartalmazza a feladatok részletes megoldásait, annak lehetséges változatait, az egyes megoldásrészekre adható részpontszámokat, annak lehetséges bontását – olvasható a vizsgakövetelményben.

Hirdetés

06:49
Induljatok időben

Élénkül a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Sokan vannak a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton, Leányfalu és Szentendre között, a 31-es főúton Maglódtól, valamint az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába

– írja az Útinform.

06:45
Milyen témakörök lesznek a vizsgán?

A feladatsor lefedi a követelményrendszer alábbi témaköreit, és időarányaiban a következőkre törekszik:

  • szövegszerkesztés (60 perc)
  • prezentáció, grafika, weblapkészítés (40 perc)
  • táblázatkezelés (50 perc)
  • adatbázis-kezelés (30 perc)

06:29
Jó tudni

06:16
Hánykor indul a vizsga?

Az infóérettségi reggel 8-kor kezdődik, de a gyakorlati vizsga helyszínén már a vizsga kezdete előtt fél órával meg kell jelenni, ahol a rendszergazda által kijelölt helyet kell elfoglalnotok. Ekkor a rendszergazda írásban tájékoztat majd benneteket arról, hogy milyen felhasználói adatokkal tudtok belépni, milyen módon éritek el a vizsgához szükséges forrásfájlokat, illetve arról is kaptok információt, hogy a befejezett munkákat hova kell majd mentenetek.

06:00
Mennyi időtök lesz a feladatokra?

Hirdetés

A középszintű informatikaérettségi 180 perces összesen 120 pontért. A rendelkezésetekre álló időt tetszés szerint oszthatjátok be és a feladatok megoldási sorrendjét is önállóan határozhatjátok meg.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!