Negyven óvodás és diák kezd Miskolc első magániskolájában, az Avalon International Schoolban, amely cambridge-i oktatási rendszert követ majd.

Az óvodai rész a National Day Nurseries Association (NDNA) nevelési programja, míg az általános iskolában a Cambridge Assessment International Education pedagógiai programja alapján működik majd – olvasható az iskola közleményében.

hirdetés

„Tanulóinkat a cambridge-i rendszer alapjaként szolgáló hármas egységre szeretnénk felkészíteni: az életre, amelyben megmarad a tanulás iránti vágy; készségeik fejlesztésére, amely képességeik kiterjesztésével és inspirációjukkal jár; és egy olyan hasznosítható tudás megszerzésére, amely tartalmazza az egységben való gondolkodás képességét is” – mondta el Oláh Tünde, az AVALON International School iskolaigazgatója.

Mind az óvodában, mind az iskolában brit anyanyelvi, valamint angolul kiválóan beszélő magyar pedagógusokkal indul az első tanév. A két óvodai csoportban és egy elsős osztályban, csoportonként 12-15 gyermek tanul majd, azaz idén összesen 40 tanuló kezdi meg itt tanulmányait.

Az új campus igen felszerelt: az épület majdnem 5000 négyzetméteres, a tantermek és szaktantermek mellett van benne természettudományi labor, színházterem és képzőművészeti teremmel is. Az udvaron küldő tantermeket, tanulószigeteket, kézilabdapályát, játszóteret, kertészkedésre alkalmas területeket alakítottak ki. Mind a tantermekben, mind az óvodai csoportszobákban okostábla található, az elsős diákok pedig tabletet kapnak.

Forrás: Eduline