Hirdetés

Ilyenek lesznek a 2022-es gólyatáborok: hol buliznak az ELTE-sek, a BME-sek vagy a miskolci elsőévesek?

5 perc olvasás
Ilyenek lesznek a 2022-es gólyatáborok: hol buliznak az ELTE-sek, a BME-sek vagy a miskolci elsőévesek?

Egyre több egyetem teszi közzé, hogy hol és mikor lesznek a gólyatáboraik. Hol találkozhatnak az ELTE, a BME vagy a szegedi egyetem elsőévesei?

Hirdetés

Az ELTE bölcsészkarának hagyományos zánka gólyatábora augusztus 29. és szeptember 1. között lesz. A gazdaságtudományi karon gólyatábor és gólyahét is lesz, az előbbi Zánkán, augusztus 27-e és 30-a között, míg az utóbbi majd szeptember második hetében lesz. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon is ugyanekkor tartják a gólyatábort, az Informatikai Karon pedig augusztus 22. és 27. között lesz.

A Pedagógiai és Pszichológiai Kar augusztus 28-a és szeptember 1-je között tartja a tábort, és ugyanekkor lesz a Tanító- és Óvóképző Kar orientációs tábora is. A TáTK elsőévesei augusztus 29-e és szeptember elseje között ismerkedhetnek meg, míg a Természettudományi Kar új hallgatói augusztus 16-a és 21-e között.  Az Állam- és Jogtudományi Karon tábor helyett orientációs napok lesznek majd szeptember 5. és 7. között. A Savaria Egyetemi Központban „Gólyafelkészítő Hét”  lesz augusztus végén.

A Budapesti Corvinus Egyetemen a titokzatos alapszakos gólyatábort augusztus 22-e és 26-e között tartják meg. Titokzatos, mert a hagyományokhoz hűen a helyszín egészen az indulásig meglepetés marad. A mesterszakosok gólyatábora a Balaton-parton lesz, szeptember 2-től 4-ig.

„Hamarosan fény derül azok névsorára, akiknek lehetősége lesz meghódítani a METU-t” – írják a Budapesti Metropolitan Egyetem gólyatáborának szervezői az esemény Facebook-oldalán. Ebből az is kiderül, hogy az idei gólyatábor augusztus 15. és 18. között lesz a Szolnoki Turisztikai és Szabadidő Központban, és augusztus 10-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés

A Semmelweis Egyetem már nagyon készül, saját oldalt is készítettek a gólyatábornak, ahol visszaszámolnak a nagy napig, vagyis augusztus 16-ih. A tábor majd 21-én ér véget, de bővebb információt még nem árultak el.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kara is elárulta az esemény dátumát: a felvettek augusztus 10. és 14. között táborozhatnak együtt. Az esemény Facebook-oldala alapján Tatán, de még itt sem tudni részleteket. A Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki kar, valamint az építészek gólyatábora Balatonlellén lesz, az előbbi augusztus 15. és 18., míg az utóbbi augusztus 19. és 22. között.

Az építőmérnököknek augusztus 23. és 26. között szervezik meg a tábort, a helyszín Szanazug. A felhívásban azt javasolják, hogy vigyetek fürdőruhát. A TTK pedig az ezt követő napon veszi át a balatoni helyszínt, a tábor augsztus 26-ig tart. A Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Mezőkövesdre szervezi az idei tábort augusztus 9-e és 12-e között. A gazdasági szakosok is itt ismerkedhetnek meg egymással, csak egy későbbi időpontban (augusztus 19-22.). A gépészkari esemény augusztus 18-án kezdődik. és 21-én ér véget, de azt még nem árulták el, hogy hol lesz.

A Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatóit Ceglédre várják a szervezők augusztus 7-én. Ugyanitt ismerkednek meg egymással a jogi kar elsőévesei, augusztus 11. és 14. között. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi, valamint a Bartók Béla Művészeti Kar az ópusztaszeri Szeri Kempingben szervez tábort augusztus augusztus 10. és 13. között, de ugyanitt lesz majd a Természettudományi és Informatikai Kar tábora is augusztus 15-től és 19-ig. Erről részletes leírást találtok a Facebook-oldalukon. A szegedi Hattyas sorban lesznek augusztus 13-a és 17-e között a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar gólyái, a szállást a Teleki Blanka Kollégium biztosítja majd.

A Miskolci Egyetem idén is megszervezi a bALEK7-et, az elsőévesek gólyatáborát. Az esemény augusztus 21. és 25. között zajlik majd az egyetem területén, részletekkel majd később jelentkeznek, de a felhívásban azt ígérik, hogy az estéket hazai előadókkal teszik majd felejthetetlenné.

Hirdetés

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának, Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának és az NKE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának eseménye szerint az idei gólyatábor augusztus 3-6. lesz megtartva. Az egyetem az Esély Budapest Alapítvány Tatai Táborában hirdette meg a gólyatábort. A Facebook-esemény szerint részleteket az egyetem hallgatói önkormányzatának oldalán olvashattok.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara is meghirdette már a táborát, ennek helyszíne Matty lesz, a dátum pedig augusztus 22-25. A Facebook-esemény szerint lesznek előadások, koncertek, túrák, sőt még ki mit tud? is. A bölcsész gólyáknak pedig a Szalay László Kollégiumba hirdették meg az eseményt augusztus 15. és 18. közé, a részletes tudnivalókat pedig majd a ponthirdetés után kipostázott hivatalos gólyalevélben találjátok.

 

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!