Hirdetés
Hirdetés


Ilyen lesz a 2022/2023-as tanév második féléve: tanítási szünetek, érettségi, felvételi

3 perc olvasás
Ilyen lesz a 2022/2023-as tanév második féléve: tanítási szünetek, érettségi, felvételi

Már csak néhány nap és kiosztják a félévi bizonyítványokat, kezdődik a 2022/23-as tanév második féléve. Összeszedtük az összes fontos dátumot, amit érdemes bevésnetek a naptáratokba akkor is, ha központi felvételi készültök, érettségiztek, vagy csak már nagyon várjátok, hogy véget érjen ez a félév.

Hirdetés

A január legfontosabb időpontja a középiskolai központi írásbeli felvételi dátuma: az írásbeliket január 21-én, délelőtt 10 órakor tartják. Akik esetleg betegség, vagy egyéb igazolható, komoly indok miatt nem tudnak részt venni az aznapi vizsgán, január 31-én, délután 14 órakor pótolhatják.

Az írásbeli eredményeit február 10-én tudjátok meg, a jelentkezési lapotokat aztán ennek tudatában kell leadni február 22-ig, az esetleges szóbeli vizsgákra pedig február 27-e és március 14-e között kerül majd sor. Erről az intézmények külön tájékoztatni fognak benneteket.

Ha mindenen túl vagytok, már csak hátra kell dőlni, a felvételi eredmények ugyanis majd csak április 28-án érkeznek, beiratkozni pedig június 21-23. között lehet majd.

Egyetemi felvételi

Ha egyetemre vagy főiskolára felvételiztek, a február 15-ét véssétek a naptáratokba, eddig a napig hitelesíthetitek és adhatjátok le ugyanis a jelentkezéseket. Ha valamilyen dokumentum még nincs meg (például még nem kaptátok meg a nyelvvizsga eredményét), azt később is pótolhatjátok, de arra mindenképp ügyeljetek, hogy február 15-ig az Ügyfélkapu rendszerében hagyjátok jóvá a jelentkezésetek, mivel enélkül az érvénytelen.

Hirdetés

Tavaszi szünet, érettségi

Az első hosszabb pihenésig április 5-ig kell várnotok, ez lesz ugyanis az utolsó tanítási nap az ötnapos tavaszi szünetet megelőzően. Az első tanítási nap április 12-e lesz.

Bár az általános iskolásoknak és a középiskolások többségének a tavaszi szünet után még körülbelül két hónapig kell iskolába járniuk (az utolsó tanítási nap ugyanis június 15-e), az érettségizők már május 4-én befejezik a tanulmányaikat. Az írásbeli vizsgákat idén május 5. és május 26. között tartják meg, míg az emelt szintű szóbeliket június 7-14., a középszintűeket pedig júnus 19-30. között szervezik meg az intézmények.

Ha pedig jelentkeztetek főiskolára vagy egyetemre, a szóbeli vizsgák után már csak egy hónapot kell várnotok arra, hogy megérkezzen a várva várt sms, ami idén várhatóan július 26-án fog befutni.

Forrás


Válaszd az SZTE-t, Magyarország legjobb egyetemét! (x)
Széles körű képzési kínálat, nemzetközi színvonalú oktatás, megannyi ösztöndíj és számos kikapcsolódási lehetőség várja a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezőket.
Tovább a cikkhez


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!