Hirdetés

Ilyen legális puskákat használhattok a szóbeli érettségiken

2 perc olvasás
Ilyen legális puskákat használhattok a szóbeli érettségiken

Listába gyűjtöttük, hogy milyen segédeszközöket vihettek magatokkal vagy biztosít számotokra az iskola a főbb tárgyak szóbeli érettségijén közép- és emelt szinten.

Hirdetés

Magyar nyelv és irodalom

Közép- és emelt szinten is használhattok a szóbeli vizsgán irodalmi szöveggyűjteményt, kötetet vagy a feladatok kidolgozásával összefüggő más nyomtatott anyagot. Ezeket a vizsgáztató iskolának kell biztosítania, így nektek semmit sem kell magatokkal vinnetek.

Matematika

Ha matekból szóbelire kerülne a sor, középszinten vihettek magatokkal négyjegyű függvénytáblázatot. Emelt szinten azonban más a helyzet, ott a vizsgabizottságnak kell biztosítania olyan képlettárat, amelyben a legfontosabb összefüggéseket megtaláljátok. Mindkét szinten érdemes magatokkal vinnetek körzőt, vonalzót, szögmérőt, valamint szöveges adatok tárolására nem alkalmas számológépet.

Történelem

Közép- és emelt szinten is az intézménynek kell biztosítania a történelmi atlaszt. A térképek, az évszámok és egyéb adatok sokat segíthetnek a szóbeli vizsgán, ezért érdemes előre átnézni az atlaszt, hogy ne vegyen el sok időt a keresgélés.

Élő idegen nyelv

Ennél az érettséginél nem használhattok semmilyen segédeszközt, legyen az saját vagy iskolai. Ebben az esetben csak az általatok kihúzott tételhez tartozó anyagokat használhatjátok, amelyet a vizsgáztató fog nektek átadni.

Hirdetés

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!