Milyen ösztöndíjakat kaphattok, ha februárban kezditek el az egyetemet, főiskolát, és milyen összegű támogatásra számíthattok? Mutatjuk, hol találjátok a keresztféléves felvételizőkre vonatkozó, intézmények és karok szerinti hallgatói juttatások táblázatát.

hirdetés

November 15-ig jelentkezhettek egyetemre, főiskolára a keresztféléves felvételi keretében: a képzések februárban indulnak. A felvételi tájékoztatóban megnézhetitek azt is, milyen hallgatói juttatásokra számíthattok, illetve pályázhattok majd az egyes intézményekben, karokon: itt találjátok a táblázatot.

Csak az állami ösztöndíjas hallgatók kaphatnak tanulmányi ösztöndíjat – tanulmányi eredmény alapján -, illetve – pályázat alapján – rendszeres szociális ösztöndíjat és rendkívüli szociális ösztöndíjat. Szakmai, tudományos ösztöndíjra, illetve közéleti ösztöndíjra viszont az önköltséges formában tanulók is pályázhatnak.

hirdetés

Fontos, hogy a táblázat a fontosabb hallgatói juttatásokat tartalmazza, az adatok pedig tájékoztató jellegűek. A támogatások részletes szabályairól, rendszerességéről és a pontos összegekről az adott egyetemen, főiskolán kell érdeklődnötök.

A hallgatói ösztöndíjakról, támogatásokról szóló összes cikkünket itt nézhetitek meg, a keresztféléves felvételiről pedig itt olvashattok részletesen.

Forrás: Eduline