Hirdetés
Hirdetés

Így szerezhetitek be olcsóbban a tankönyveket, kötelező olvasmányokat és szakirodalmat

Elkezdődött az iskola, egyetem és egy újabb tanév. Összegyűjtöttünk pár oldalt, ahol a kötelező olvasmányokat, szakirodalmat vagy éppen csak egy érdekes regényt szerezhettek be olcsóbban.

Könyvek ingyen, otthonról

Első körben azokat az oldalakat vagy appokat ajánljuk nektek, ahol ingyen be tudjátok szerezni a kötelező olvasmányokat, akár hangoskönyv formájában is.

MEK (Magyar Elektronikus Könyvtár) – A legegyszerűbb módja ennek a MEK oldalán való böngészés, de ha egyszerűen csak beírjátok a keresőbe az adott könyv címét, valószínűleg az első találatok között szerepel majd a MEK-es verzió. Itt rengeteg kötelező elérhető teljesen ingyen, és akár ebook olvasóra is le tudjátok tölteni, ha nem szerettek gépen olvasni, vagy éppen hangoskönyv formátumban.

Kötelező olvasmányok app – Ez az androidos applikáció a MEK által létrehozott alkalmazás. Ezen keresztül akár hangoskönyv formájában is feldolgozhatjátok a kötelező olvasmányaitokat. A Szigeti veszedelemtől Az ember tragédiáján át még az Egri csillagokat is megtaláljátok rajta, de világirodalmi művek közül is válogathattok. Ha tehát telefonról szeretnétek olvasni, vagy inkább hallgatni a kötelezőket, ez az app kiváló választás lehet számotokra.

Alternatív megoldások

Másodszor pedig olyan helyeket mutatunk be, ahol könyvcserével szerezhetitek meg a kötelezőket vagy éppen azokat a könyvet, amiket éppen elolvasnátok:

Rukkola – Sokszor írtunk már az oldalról, ahol cserével is beszerezhetitek a kötelező olvasmányokat vagy bármilyen más könyvet. A rendszer úgy működik, hogy a felajánlott könyvekért pontokat kaphattok, a pontokért pedig más könyvekhez juthattok. Ezekről a szabályokról és a regisztrációról bővebben itt olvashattok.

Nyitott könyvespolc – Ez a rendszer a különböző városokban fellelhető egy úgy nevezett nyitott könyvespolcokon alapul, ahol szabadon levehettek nektek tetsző könyvet, cserébe viszont itt is a helyére kell raknotok egy sajátot, amire már nincs szükségetek.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!