Idén nyáron is több szervezet kezdett jótékonysági akcióba – van, ahol egy telefonhívással, máshol tanszerek megvásárlásával vagy használt, de jó állapotú iskolatáskák és egyéb tanszerek leadásával segíthettek.

hirdetés

Több egyházi és civil szervezet indított jótékonysági akciót a rászoruló diákok támogatására. A Katolikus Karitász országos gyűjtéséhez például szeptember 15-ig lehet csatlakozni – az 1356-os adományvonalra érkező hívással 500 forinttal lehet támogatni a diákokat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat is évek óta gyűjt tanszereket és iskolatáskákat rászoruló diákoknak. A szervezet a református iskolákban és gyülekezetekben fogadja az új vagy használt, de még jó állapotú felszereléseket. Ha nincs otthon olyan tanszeretek, amit oda tudnátok adni, akkor az 1358-as adományvonal hívásával 250 forinttal támogathatjátok a rászorulókat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet ezer rászoruló diák tanévkezdését segíti – a szervezet oldalán online lehet adományozni, az így összegyűlt összegből új tanszerekből álló csomagokat állítanak össze a gyerekeknek.

Ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk, a Re-Formáló Egyesület harmadik éve indít tanszergyűjtést, és idén már közel negyven helyszínen várják az adományokat. Céljuk, hogy az adott településen gyűjtött tanfelszerelés helyben maradjon, és az ottani rászorulók között kerüljön kiosztásra. Akik távol élnek a gyűjtőpontoktól, postai úton – a Re-Formáló Egyesület, 1222 Budapest Zsineg utca 39. címre – küldhetik el a felajánlásaikat.

hirdetés

Az Egyszülős Központ és a Bonami webáruház közösen indított jótékonysági akciót: különböző, az iskolakezdéshez szükséges, adománynak szánt terméket online lehet megvásárolni, az adott tanszert eljuttatják a rászoruló gyerekeknek. Az adománygyűjtés szeptember 1-jéig tart.

Persze több városban is szerveznek tanszergyűjtő akciókat. Debrecenben a Dorkász Szolgálat Alapítvány például augusztus 9. és 25. között a Malomparkban, Kiskunhalason pedig a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Thury József utcai irodájába várják az adományokat

Forrás: Eduline