Hirdetés
Hirdetés

Így ronthatjátok el a felvételit az utolsó napon: három hiba, amit el kell kerülni

Már csak ma lehet jelentkezni a keresztféléves felvételire, most összeszedtük azokat a hibáknak, amikre még az utolsó pillanatban is érdemes odafigyelni, elkerülni.

1. Nem veszitek komolyan a határidőt

A jelentkezési határidő után egyetlen jelentkezést sem fogadnak el, ezért a november 15-i határidőt komolyan kell venni. Ugyanígy fontos a hitelesítés határideje is, amely az idén november 20-a – ha nem hitelesítitek az elektronikus jelentkezési lapot, érvénytelen lesz a felvételi kérelmetek.

2. Nem fizetitek be az eljárási díjat

A felvételi kérelem díjmentes, ha legfeljebb három szakot jelöltök meg (ha ugyanannak a szaknak az önköltséges és az állami ösztöndíjas verzióját is megjelölitek, az – bár külön sorban kell feltüntetni – eljárási díj szempontjából egy jelentkezési helynek minősül). Ezen felül két szakot jelölhettek meg, ezért azonban képzésenként 2000-2000 forintot kell fizetni. Az eljárási díj befizetésének határideje szintén november 15. A kiegészítő díjat átutalással vagy internetes fizetésre alkalmas bankkártyával rendezhetitek.

3. Nem minden dokumentumot adtok be

A jelentkező egyéni döntése, hogy pontszámítását milyen eredmények alapján kezdeményezi, ezért figyelnie kell arra, hogy minden olyan dokumentumot benyújtson, amely alapján pontot szeretne számíttatni. A jelentkezési határidőig rendelkezésre nem álló dokumentumok benyújtásának határideje 2020. január 9.

Forrás: EdulineIratkozz fel hírlevelünkreNe maradj le a legújabb tételekről!

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!