Hirdetés

Honlapunkon a ponthatárok

2 perc olvasás

Eljött az idő, nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még az este-éjjel SMS-értesítést is kapnak.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még az este-éjjel SMS-értesítést is kapnak. Az eredmények természetesen az E-felvételiben is megtekinthetők.

A ponthatárok itt böngészhetők »

Besorolási határozat az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. Az erről szóló határozatban az szerepel, hogy a jelentkező melyik megjelölt képzés esetében érte el a felvételhez szükséges ponthatárt. Mindenki csak egyetlen képzésre vehető fel: a jelentkezési sorrendje szerinti első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 21-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket legkésőbb 2022. augusztus 5-ig. A határozat az E- felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le.

A besorolási döntésben a jelentkező tájékoztatást kap a jogorvoslat lehetőségéről is.

A sikeres felvételizőknek az adott felsőoktatási intézmény legkésőbb augusztus 8-ig külön felvételi határozatot küld, amelyben többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkról lehet olvasni.

Hirdetés

Bővebben a ponthatárokról és a besorolásról a Felvételi tájékoztatóban »

 

Jogorvoslat

A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll a felvételizők rendelkezésére. A jelentkezők a besorolási határozat ellen, annak megtekintésétől számított 15 napon belül közigazgatási pert indíthatnak.
Lényeges, hogy a keresetlevelet kizárólag a besorolási határozat közlését követően lehet benyújtani.

Bővebben a jogorvoslat menetéről »

ForrásIratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!