Hirdetés

Hogyan szerezhettek két különböző pontszámot a felvételiben?

2 perc olvasás
Hogyan szerezhettek két különböző pontszámot a felvételiben?

Alig van pár nap a ponthatárokig, így egyre többen kérdezitek tőlünk, hogy fordulhat elő, hogy különböző pontszámokat kaptok a megjelölt szakokra? Ti kérdeztétek, mi válaszolunk.

Hirdetés

Mivel minden szakon más-más érettségi követelmények vannak, ezért elképzelhető, hogy az egyik képzésen a matek- és a töriérettségi, a másik szakon pedig a magyar- és a töriérettségi eredményeiteket veszik figyelembe. Ennek köszönhetően a jelentkezési helytől függ, hogy hány pontot számol nektek a kalkulátor.

Még látványosabb lehet az eltérés a pontszámaitok között, ha alapszakon kívül felsőoktatási szakképzést is megjelöltetek, ugyanis ezekre a képzésekre más pontszámítási szabályok vonatkoznak, mint az alap- és osztatlan szakokra. A minimumponthatár az alapszakoknál megszokott 280 helyett csupán 240, amibe csak az emelt szintű érettségi többletpontjai számíthatók bele – vagyis más többletpont (például nyelvvizsga, versenyeredmény, szakmai vizsga vagy hátrányos helyzetért járó pont) nélkül kell elérnetek a 240 pontot. A minimumponthatárokról itt olvashattok el mindent.

Ha még nem számoltátok ki a pontjaitokat, akkor itt megtehetitek. A 2021-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket pedig itt nézhetitek meg.

Forrás


Iratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsőnek a legújabb minőségi tételekről, jegyzetekről és az oldal új funkcióiról!

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt!